Κοσμος

Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν σε αεροδρόμιο στην Ιαπωνία

Δεν υπάρχουν τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν σε αεροδρόμιο στην Ιαπωνία
Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν σε αεροδρόμιο στην Ιαπωνία

Ιαπωνία: Αεροσκάφη συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο του Χοκάιντο - Δεν υπάρχουν τραυματίες

Η αεροπορική εταιρία του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific ανέφερε πως αεροσκάφος της Korean Airlines "προσέκρουσε" σε ένα αεροσκάφος της στο έδαφος σήμερα στο αεροδρόμιο Σαπόρο, στη βόρεια Ιαπωνία, με τους δύο αερομεταφορείς να δηλώνουν πως η σύγκρουση δεν προκάλεσε τραυματισμούς.

Σε μια ανακοίνωση, η Cathay Pacific ανέφερε πως το περιστατικό συνέβη όταν σε ένα από τα αεροσκάφη της που ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο New Chitose προσέκρουσε "ένα A330 της Korean Air που κυκλοφορούσε στο έδαφος", προσθέτοντας πως στο αεροσκάφος δεν επέβαιναν ούτε επιβάτες ούτε προσωπικό.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Korean Air δήλωσε πως δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της που ενεπλάκη στο ατύχημα.

"Αεροσκάφος της Korean Air ήρθε σε επαφή με αεροσκάφος της Cathay στη διάρκεια οπίσθιου βήματος στο αεροδρόμιο New Chitose όταν ένα όχημα χειρισμού στο έδαφος ενός τρίτου μέρους γλίστρησε λόγω σημαντικής χιονόπτωσης", ανέφερε η νοτιοκορεατική εταιρία.

"Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και η εταιρία συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες αρχές", πρόσθεσε.

Το περιστατικό συνέβη δύο εβδομάδες μετά τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών στο έδαφος στο αεροδρόμιο Τόκιο-Χανέντα, που προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων και χρειάστηκε επείγουσα εκκένωση 379 επιβατών και μελών πληρώματος.

Έπειτα από εκείνο το συμβάν, η Ιαπωνία ανακοίνωσε την ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου της αεροπορικής κυκλοφορίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ