Κοσμος

Toυλάχιστον 20 νεκροί από εκρήξεις στην τέταρτη επέτειο του θανάτου του Κασέμ Σολεϊμανί

Οι ιρανικές αρχές κάνουν λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iράν: Εκρήξεις στην τέταρτη επέτειο του θανάτου του Κασέμ Σολεϊμανί
© EPA/ABEDIN TAHERKENAREH (Φωτό αρχείου)

Iράν: Εκρήξεις στην τέταρτη επέτειο του θανάτου του Κασέμ Σολεϊμανί 

Ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι σημειώθηκαν εκρήξεις κοντά στον τάφο του άλλοτε διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμανί κατά τη διάρκεια τελετής συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι έγινε μια πρώτη και στη συνέχεια μια δεύτερη έκρηξη κατά τη διάρκεια της τελετής στη νοτιοανατολική πόλη Κερμάν, λέγοντας ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν τουλάχιστον 20 νεκροί και αρκετοί τραυματίες. 

«Οι ομάδες ταχείας ανταπόκρισης μας απομακρύνουν τους τραυματίες... Αλλά υπάρχουν κύματα πλήθους που εμποδίζουν τους δρόμους», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ρεζά Φαλάχ, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου της  Κερμάν.

Το ημιεπίσημο Nournews ανέφερε ότι «εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στον δρόμο που οδηγεί στο νεκροταφείο και οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση».

Το πρακτορείο ειδήσεων SNN ανέφερε ότι ασθενοφόρα κατευθύνονται προς το νεκροταφείο, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Ιρανοί για να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του Σολειμάνι.

Ο Σολεϊμανί, ο οποίος για περισσότερες από δύο δεκαετίες ηγήθηκε της Δύναμης Κουντς, του ξένου τμήματος επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020.

Πηγή: Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ