Κοσμος

Αποφυλακίζεται την Παρασκευή ο Όσκαρ Πιστόριους - Δέχεται απειλές για τη ζωή του

11 χρόνια αφότου σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποφυλακίζεται την Παρασκευή ο Όσκαρ Πιστόριους - Δέχεται απειλές για τη ζωή του
Αποφυλακίζεται την Παρασκευή ο Όσκαρ Πιστόριους - Δέχεται απειλές για τη ζωή του © EPA/KIM LUDBROOK / POOL

Όσκαρ Πιστόριους: Αποφυλακίζεται την Παρασκευή - 11 χρόνια αφότου σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ

Την Παρακευή (5.1) έχει οριστεί η αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy4b2vi7lzzl)

Η δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ

Ο πρώην παραολυμπιονίκης είχε δολοφονήσει τη φίλη του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Η Στέενκαμπ βρισκόταν μέσα στο μπάνιο, όταν ο Πιστόριους άρχισε να πυροβολεί πολλές φορές από την άλλη πλευρά της πόρτας. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι την πέρασε για διαρρήκτη.

Ο 38χρονος σήμερα αθλητής, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Νότιας Αφρικής το 2016 σε 13 χρόνια φυλάκισης.

Σε λίγα 24ωρα η αποφυλάκισή του

Θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη του DCS (Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών) και θα υπόκειται σε όρους αποφυλάκισης μέχρι τη λήξη της ποινής του τον Δεκέμβριο του 2029 ενώ θα υπάρχει ένας υπάλληλος παρακολούθησης, ο οποίος θα πρέπει να ενημερώνεται όταν ο Πιστόριους αναζητά ευκαιρίες εργασίας ή μετακομίζει σπίτι.

Ως μέρος των προϋποθέσεων, ο Πιστόριους θα πρέπει επίσης να παρακολουθήσει προγράμματα για τη βία με βάση το φύλο και να συνεχίσει θεραπευτικές συνεδρίες για τη διαχείριση του θυμού, δήλωσε ένας δικηγόρος της οικογένειας Στίνκαμπ λίγο μετά την απόφαση αποφυλάκισής του με όρους.

Οι απειλές για τη ζωή του

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τον Όσκαρ Πιστόριους για το γεγονός πως θα είναι στόχος των οργισμένων φίλων της πρόωρα χαμένης Ρίβα Στίνκαμπ και του υπόκοσμου της Πρετόρια.

«Η Νότια Αφρική δεν έχει την πολυτέλεια να έχει άλλη βία που να συνδέεται με τον Όσκαρ Πιστόριους και η αστυνομία θα εργαστεί πολύ σκληρά για να διασφαλίσει την ασφάλειά του», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην αγγλική Sun κάτοικοι από τη Νότια Αφρική.

Πληροφορίες: Sun

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ