Κοσμος

Χάος στο αεροδρόμιο JFK από διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης που έκλεισαν τους δρόμους

Πληθαίνουν οι αποκλεισμοί αεροδρομίων τις τελευταίες μέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Υόρκη: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους προς το JFK
© MOHAMMED SABER (Φώτο αρχείου)

Νέα Υόρκη: Διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους προς το αεροδρόμιο JFK

Η πρόσβαση σε έναν πολυσύχναστο τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης περιορίστηκε τη Δευτέρα, καθώς διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων και κατά του Ισραήλ συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.

Η είσοδος στον Τερματικό Σταθμό 4 του JFK περιορίστηκε προσωρινά το απόγευμα της Δευτέρας σε επιβάτες και υπαλλήλους σύμφωνα με την άρμοδια αρχή της Νέας Υόρκης. Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν πυκνή κυκλοφορία και ένα κονβόι αυτοκινήτων, ορισμένα από τα οποία έφεραν παλαιστινιακές σημαίες και είχαν στα παράθυρα συνθήματα όπως «ιντιφάντα», "f*ck Israel", «ζήτω η αντίσταση» και «σταματήστε τη γενοκτονία».

Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει μπαλόνια να αιωρούνται στον αέρα πάνω από το JFK κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Μια πηγή των αρχών επιβολής του νόμου επιβεβαίωσε στην New York Post ότι τα μπαλόνια πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο καθώς η διαμαρτυρία βρισκόταν σε εξέλιξη. Το FBI ερευνά ποιος άφησε τα μπαλόνια να φύγουν, επειδή θα μπορούσαν να προκαλέσουν απειλή για την ασφάλεια των αερομεταφορών, δήλωσε η πηγή.

Αυτή ήταν η τελευταία σε μια σειρά διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα που ζητούν κατάπαυση του πυρός από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όταν τρομοκράτες εισέβαλαν στο Ισραήλ και σκότωσαν 1.200 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, και πήραν άλλους 240 ως ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας. Την περασμένη Τετάρτη, ακτιβιστές μπλόκαραν αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας που οδηγεί στο JFK για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή: Times of Israel

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ