Κοσμος

Αντισημιτική επίθεση ακροδεξιού βουλευτή στην Πολωνία - Έσβησε με πυροσβεστήρα τα κεριά του Χάνουκα

Χάος στο κοινουβούλιο - Επενέβησαν οι δυνάμεις ασφαλείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολωνία: Ακροδεξιός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα στη Βουλή τα κεριά για το Χανουκά - Αντιδράσεις μετά την αντισημιτική επίθεση.
Ακροδεξιός πολωνός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα τα κεριά για την εβραϊκή Χανουκά © EPA/Marcin Obara

Πολωνία: Ακροδεξιός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα στη Βουλή τα κεριά για το Χάνουκα - Αντιδράσεις μετά την αντισημιτική επίθεση.

Ένας ακροδεξιός Πολωνός βουλευτής χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα για να σβήσει τα κεριά της Χάνουκα στο κοινοβούλιο, προκαλώντας οργή και αντιδράσεις, με τον πρόεδρο της Βουλής να τον αποκλείει από τη συνεδρίαση.

Πολωνία: Ακροδεξιός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα στη Βουλή τα κεριά για το Χανουκά - Αντιδράσεις μετά την αντισημιτική επίθεση.
Τον γύρο του κόσμου έκαναν τα πλάνα της αντισημιτικής επίθεσης του Γκρζεγκόρζ Μπράουν © EPA/Marcin Obara

Πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες διεθνών Μέσων δείχνουν τον Γκρζεγκόρζ Μπράουν να παίρνει τον πυροσβεστήρα προτού διασχίσει το λόμπι του κοινοβουλίου μέχρι το σημείο όπου βρίσκονταν τα κεριά, δημιουργώντας ένα λευκό σύννεφο και αναγκάζοντας τους φρουρούς ασφαλείας να διώξουν εσπευσμένα τον κόσμο από τον χώρο.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν ανθρώπους που βρίσκονταν στην περιοχή καλυμμένους με σκόνη από τον πυροσβεστήρα.

Far-right Polish MP extinguishes Hanukkah candles in parliament

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα της αίθουσας, όπου χαρακτήρισε το Χάνουκα «σατανικό» και είπε ότι αποκαθιστά την «κανονικότητα».

Πρόεδρος πολωνικού κοινοβουλίου: «Kαμία ανοχή στον αντισημιτισμό»

Ερωτηθείς αμέσως μετά το περιστατικό αν ντρέπεται, ο Μπράουν απάντησε: «Όσοι συμμετέχουν σε πράξεις σατανιστικής λατρείας θα πρέπει να ντρέπονται».

Ο πρόεδρος Σίμον Χολόβνια τον απέκλεισε από τη συνεδρίαση και δήλωσε ότι θα ενημερώσει τους εισαγγελείς για τις ενέργειές του.

Ο Μπράουν αποχώρησε από την αίθουσα, σφίγγοντας τα χέρια με άλλους ακροδεξιούς βουλευτές.

«Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό... όσο είμαι πρόεδρος του κοινοβουλίου», δήλωσε ο Χολόβνια στους δημοσιογράφους.

Ο Αρχιραββίνος της Πολωνίας Μίκαελ Σούντριχ δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ότι οι ενέργειες του Μπράουν δεν ήταν αντιπροσωπευτικές της χώρας και ότι «ντρέπεται» γι' αυτές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ