Κοσμος

Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος» του Ισραήλ «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί

«Το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση» λέει ο Χαλεβί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος» του Ισραήλ «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί
Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος» του Ισραήλ «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί © . EPA/Maya Alleruzzo / POOL

Νετανιάχου: Χαρακτήρισε «δίκαιο» τον πόλεμο - «Το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση» λέει ο Χαλεβί

O «δίκαιος πόλεμος» που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαιρετίζοντας «τη σωστή στάση που κράτησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Άλλες χώρες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν από την μία πλευρά την εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη να ζητούν τον τερματισμό του πολέμου, κάτι που θα εμπόδιζε την εξάλειψη της Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου την επομένη του αμερικανικού βέτο σε ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxk0zw7nu4cx)

«Συνεπώς, το Ισραήλ θα συνεχίσει τον δίκαιο πόλεμο για την εξάλειψη της Χαμάς», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Χαλεβί

Η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας οδηγεί στο θάνατο και την παράδοση πολλών μαχητών της Χαμάς της οποίας το «δίκτυο καταρρέει», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, καλώντας για «αύξηση της στρατιωτικής πίεσης» στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Χαλεβί κατά τη διάρκεια τελετής στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxjzopelto1t)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ