- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια» και προχωρά η απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας των ομήρων
Μετά τη μεσολάβηση Αιγύπτου και Κατάρ
Γάζα: Προχωρά η απελευθέρωση των ομήρων - Τι υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ
Προχωρά η απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς, καθώς επιλύθηκε το πρόβλημα με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, όπως ανέφερε ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ επιβεβαίωσε ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, κατόπιν επικοινωνίας αξιωματούχων του Κατάρ και της Αιγύπτου. «Απόψε το βράδυ» αναμένεται να απελευθερωθούν συνολικά 20 όμηροι, οι 13 εκ των οποίων είναι Ισραηλινοί, πρόσθεσε. Από την πλευρά του Ισραήλ, θα αποφυλακιστούν 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.
Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι η απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας των ομήρων θα γίνει απόψε και εξέφρασε ευχαριστίες προς την Αίγυπτο και το Κατάρ επειδή διασφάλισαν ότι θα συνεχιστεί η προσωρινή εκεχειρία με το Ισραήλ.
Γιατί καθυστέρησε η απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς
Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν το απόγευμα ότι η απελευθέρωση των ομήρων θα καθυστερήσει, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι δεν τηρεί τη συμφωνία. Η οργάνωση ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και να τηρηθούν τα «κριτήρια επιλογής» για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων, προκειμένου να παραδώσει τους ομήρους στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς είπε ότι από χθες έχουν περάσει στη Γάζα συνολικά 340 φορτηγά, 65 εκ των οποίων έφτασαν στο βόρειο τμήμα του θύλακα, υποστηρίζοντας ότι είναι λιγότερα και από τα μισά από εκείνα που συμφώνησε το Ισραήλ.
Τι απαντά το Ισραήλ
Το Ισραήλ από την πλευρά του επιβεβαίωσε την καθυστέρηση σημειώνοντας ότι επρόκειτο να απελευθερωθούν σήμερα 14 όμηροι και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διαβεβαίωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV ότι οι ένοπλες δυνάμεις τηρούν πλήρως την εκεχειρία. Ωστόσο, ο Οσάμα Χαμντάν, ο εκπρόσωπος της Χαμάς στον Λίβανο, είπε στο λιβανέζικο κανάλι Al Mayadeen ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε παραβιάσεις της εκεχειρίας που διέπραξε το Ισραήλ «που συνδέονται με τη βοήθεια (σ.σ. την είσοδο των φορτηγών στη Γάζα) και στους πυροβολισμούς και την αύξηση του απολογισμού των νεκρών», υποστηρίζοντας ότι «κάποιες από (αυτές τις παραβιάσεις) συνέβησαν χθες και επαναλήφθηκαν σήμερα».
Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις από το Ισραήλ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρχικά προσποιούμενος μέλος ρωσικής μονάδας drones
Η Lufthansa σχεδιάζει να αφαιρέσει περίπου 20.000 δρομολόγια μέσα στους επόμενους 6 μήνες
Η επιχείρηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητική και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα
Τι γνώριζε η οικογένεια και τι λέει ο Τραμπ
Το θέμα οδήγησε ακόμη και σε διαμαρτυρίες έξω από το club
Κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής αντιπαράθεσης αποτελεί η στρατιωτική θητεία
Η φωτιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2023, όταν κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν έντονη δυσοσμία
Την ίδια στιγμή η United Airlines, έχουν ήδη προχωρήσει σε αυξήσεις εισιτηρίων έως και 20%
Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει το ευρύτερο αποτύπωμα της γεωπολιτικής κρίσης
Διατηρείται το κόστος δανεισμού - Ο αντίκτυπος του πολέμου στον πληθωρισμό και την ανάπτυξη
«Η πολιτική βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία» - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που εισέβαλε ένοπλος
Το προφίλ του «μοναχικού λύκου» από την Καλιφόρνια - 31χρονος δάσκαλος και προγραμματιστής
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία μετά τη νέα οδηγία του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Εσπευσμένη απομάκρυνση του προεδρικού ζεύγους μετά από πυροβολισμούς στην εκδήλωση
Εσπευσμένη απομάκρυνση του Αμερικανού προέδρου από τη δεξίωση των ανταποκριτών μετά από πυρά - Τι δήλωσε
Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι οι εκδηλώσεις μνήμης
Χάος και τρόμος όταν ακούστηκαν πυρά - Ασφαλείς ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.