- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φιλιππίνες: Τουλάχιστον ένας νεκρός από σεισμό 6,7 βαθμών στο νότιο τμήμα της χώρας
Σε επαγρύπνηση οι αρχές για μετασεισμούς
Φιλιππίνες: Τουλάχιστον ένας νεκρός από σεισμό 6,7 βαθμών στο νότιο τμήμα της χώρας - Σε επαγρύπνηση οι αρχές για μετασεισμούς
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια από τον σεισμό μεγέθους 6,7 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το πρωί στις νότιες Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ), ο σεισμός, το μέγεθος του οποίου είχε αρχικά εκτιμηθεί στους 6,9 βαθμούς, σημειώθηκε στα ανοικτά του νησιού Μιντανάο των Φιλιππίνων και είχε εστιακό βάθος 60 χλμ. Το GFZ είχε υπολογίσει προηγουμένως το εστιακό βάθος στα 10 χλμ.
Ο Άντζελ Ντουγκαντούγκα, αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών στην παράκτια πόλη Γκλαν κοντά στο επίκεντρο, δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 18 άλλοι τραυματίστηκαν με βάση τις πρώτες αναφορές. Από τη σεισμική δόνηση, το κτίριο του δημαρχείου της πόλης υπέστη ζημιές ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τον ίδιο.
Στο «Δακτύλιο της Φωτιάς» οι Φιλιππίνες
Οι σεισμοί είναι συχνό φαινόμενο στις Φιλιππίνες, καθώς η χώρα βρίσκεται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς», μια ζώνη ηφαιστείων στον Ειρηνικό Ωκεανό με έντονη σεισμική δραστηριότητα.
Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων PHIVOLCS και το Pacific Tsunami Warning Center δήλωσαν ότι δεν αναμένεται τσουνάμι.
Ο Αμόρ Μίο, αρχηγός της αστυνομίας στην κοντινή πόλη Κοροναντάλ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα αλλά οι αρχές ελέγχουν εμπορικό κέντρο στο οποίο αναφέρθηκαν ζημιές.
«Στους υπαλλήλους δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν για την ασφάλειά τους. Σύμφωνα με την αστυνομία στην περιοχή, υπήρχαν εκτεταμένες ζημιές αλλά δεν μπορούμε ακόμα να εξακριβώσουμε την έκτασή τους», δήλωσε τηλεφωνικά ο Μίο.
Ο επικεφαλής της PHIVOLCS Τερεσίτο Μπακολκόλ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό DZRH ότι η ένταση του σεισμού ήταν «καταστροφική, άρα αναμένουμε ζημιές».
Η δόνηση διήρκησε αρκετά δευτερόλεπτα, δήλωσε ο ίδιος, συμβουλεύοντας τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση για μετασεισμούς, μεγέθους έως και 6,2 βαθμών.
Ο ραδιοφωνικός εκφωνητής Λένι Αρανέκγο στην πόλη Τζένεραλ Σάντος, κοντά στην Γκλαν, δήλωσε ότι από τον σεισμό κουνήθηκαν τα κτίρια και τα γραφεία. «Είδαμε να ανοίγουν ρωγμές σε τοίχους και να πέφτουν κάτω υπολογιστές», δήλωσε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό DZRH.
Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενόψει της επίσκεψης του Βρετανού μονάρχη στις ΗΠΑ
20 έδρες –από 19 πριν– κατέλαβε η ΠΑΣΚΕ, η παράταξη του Γιάννη Παναγόπουλου, στις εκλογές για τη διοίκηση της ΓΣΕΕ
Η British Airways έχει ήδη ξεκινήσει να επιτρέπει φωνητικές και βιντεοκλήσεις
Το μυθιστόρημα αποτελεί αντικείμενο δίκης για μη σεβασμό τις ιδιωτικής ζωής
Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο - Καθοριστικός ο ρόλος drones και αντιαεροπορικής άμυνας
Με ποσοστά διπλάσια από τον ευρωπαϊκό και σχεδόν τριπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο
Ένας σκύλος εντοπίστηκε να κοιμάται ήρεμα μέσα στο κοινοβούλιο προκαλώντας έκπληξη και γέλιο
Πέντε ιδιωτικά σχολεία αποφάσισαν επίσης να κλείσουν, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης
Αντιμέτωπες με πρόστιμα ύψους έως και 590.783 δολαρίων την ημέρα
Οι συλληφθέντες διώκονται για αδικήματα κατά πνευματικής ιδιοκτησίας
Τι είχε γίνει γνωστό νωρίτερα
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση ρολογιών, αλλά και στην κατανόηση απλών υπολογισμών και ποσοστών
32 χώρες της Συμμαχίας αναμένεται να συναντηθούν στις αρχές Ιουλίου στην Άγκυρα για Σύνοδο Κορυφής
Ο αμφιλεγόμενος σούπερ σταρ της ψυχολογίας πάσχει από ακαθησία
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι τα δύο πλοία ήταν «μη συμμορφούμενα»
Οι πρώτες ακυρώσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα
Φέρεται να είχε λάβει έγκριση για να διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ
Νέες απειλές από το Ιράν για χτυπήματα σε αραβικά κράτη
Αν και κατέλαβε έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η υπόθεση πήρε διαστάσεις
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.