- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλάχιστον 128 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στο Νεπάλ
Δεκάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές
Νεπάλ: Τουλάχιστον 128 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών Ρίχτερ που έπληξε το δυτικό τμήμα της χώρας.
Τουλάχιστον 128 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε χθες Παρασκευή την περιοχή Τζάτζαρκοτ του δυτικού Νεπάλ, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, καθώς αρκετά κτίρια στην περιοχή κατέρρευσαν ενώ η δόνηση έγινε αισθητή ακόμα και στο Νέο Δελχί της γειτονικής Ινδίας.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.47 (τοπική ώρα, 20.02 ώρα Ελλάδας) χθες με μέγεθος 6,4 βαθμών, σύμφωνα με το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Νεπάλ.
Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού σε 5,7 βαθμούς, αναθεωρώντας το από τους 6,2 βαθμούς που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS) ο σεισμός είχε μέγεθος 5,6 βαθμών.
Νεπάλ: Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί
Αξιωματούχοι φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με την ορεινή περιοχή κοντά στο επίκεντρο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων, δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, όπου επίσης έγινε αισθητή η δόνηση.
Η περιοχή έχει πληθυσμό 190.000 κατοίκων με χωριά να είναι διασκορπισμένα σε απομακρυσμένους λόφους.
«Ο αριθμός των τραυματιών θα μπορούσε να είναι εκατοντάδες και οι θάνατοι μπορεί να επίσης να αυξηθούν», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο Χαρίς Τσάντρα Σάρμα, αξιωματούχος της περιοχής Τζάτζαρκοτ.
«Πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει, πολλά άλλα έχουν ρωγμές. Χιλιάδες κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στο κρύο, στο ύπαιθρο, διότι φοβούνταν πολύ να μπουν στα σπίτια τους λόγω των μετασεισμών», δήλωσε ο ίδιος. «Ούτε εγώ ο ίδιος δεν έχω καταφέρει να μπω».
Nepal 🇳🇵Earthquake#earthquake #earthquakenepal #Nepal #earthquakedelhi #earthquakes #Delhi pic.twitter.com/H8QlgGTifY
— Dr Jain (@DrJain21) November 4, 2023
Τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης πρέπει να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν κλείσει λόγω των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τον σεισμό προκειμένου να φθάσουν στις πληγείσες περιοχές, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Ναμαράτζ Μπαταράι.
At least 69 people have been killed and dozens injured after a strong earthquake hit the west of Nepal. https://t.co/cCEKiuZUHp
— Al Jazeera English (@AJEnglish) November 4, 2023
Το 2015 περίπου 9.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυο σεισμούς στη χώρα αυτή των Ιμαλαΐων. Τότε ολόκληρες πόλεις ισοπεδώθηκαν ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια καταστράφηκαν, με κόστος 6 δισεκ. δολαρίων για την οικονομία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.