- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ: Συνελήφθη η Άχεντ Ταμίμι, η νεαρή Παλαιστίνια ακτιβίστρια για «υποκίνηση σε τρομοκρατία»
Έγινε γνωστή όταν δάγκωσε έναν Ισραηλινό στρατιώτη σε ηλικία 14 ετών
Συνελήφθη η νεαρή Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι στην Δυτική Όχθη για «υποκίνηση σε τρομοκρατία»
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε την 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι κατά την διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη. Η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση», επεσήμανε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP). Η σύλληψη της Ταμίμι έγινε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στην πόλη Νάμπι Σάλεχ.
Ύποπτη για τρομοκρατικές δραστηριότητες και υποκίνηση μίσους
Η νεαρή ακτιβίστρια συνελήφθη στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού «με στόχο τη σύλληψη προσώπων που είναι ύποπτα ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες και υποκίνηση σε μίσος» στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Όταν ρωτήθηκε από το AFP για τους λόγους της σύλληψης της νεαρής, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας παρουσίασε ανάρτηση στο Instagram, η οποία έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποδίδεται στην Ταμίμι.
Το κείμενο αυτό ζητεί τη «σφαγή των Ισραηλινών σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Όχθης, από τη Χεβρώνα ως τη Τζενίν» με ιδιαίτερα βίαιους και ακραίους όρους, ενώ γίνεται αναφορά και στον Χίτλερ, σύμφωνα με το screen shot στα αραβικά και τα εβραϊκά που δόθηκε στο AFP από τον ισραηλινό στρατό. Σήμερα η πρόσβαση στον λογαριασμό αυτό δεν ήταν εφικτή.
«Την κατηγορούν ότι δημοσιοποίησε ανάρτηση που υποκινεί στη βία, αλλά η Άχεντ δεν το έχει γράψει», απάντησε η μητέρα της Ναριμάν Ταμίμι.
«Υπάρχουν δεκάδες σελίδες (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) με το όνομα της Άχεντ και τη φωτογραφία της, με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση. Η Άχεντ όταν προσπαθεί να ανοίξει λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της τον μπλοκάρουν αμέσως», πρόσθεσε.
Το AFP δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν ο λογαριασμός αυτός ανήκει στην Ταμίμι.
Η Ναριμάν πρόσθεσε ότι ο σύζυγός της, Μπάσεμ αλ Ταμίμι συνελήφθη στις 20 Οκτωβρίου όταν επέστρεφε από ταξίδι και έκτοτε η οικογένειά του «δεν έχει νέα του».
Άχεντ Ταμίμι: Σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης
Η Άχεντ Ταμίμι έγινε γνωστή σε ηλικία 14 ετών, όταν είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο που την έδειχνε να δαγκώνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη προκειμένου να τον εμποδίσει να συλλάβει τον μικρό αδελφό της που είχε το ένα του χέρι στον γύψο και βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.
Έκτοτε έγινε παγκόσμιο σύμβολο της παλαιστινιακής υπόθεσης και οι Παλαιστίνοι τη θεωρούν υπόδειγμα θάρρους εναντίον της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.
Τεράστιο πορτρέτο της έχει ζωγραφιστεί στο τείχος που έχει ανεγείρει το Ισραήλ στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη.
Η Ταμίμι πέρασε 8 μήνες στην φυλακή για επίθεση
Η Ταμίμι συνελήφθη το 2017 και κρατήθηκε επί 8 μήνες επειδή χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη μέσα στην αυλή του σπιτιού της οικογένειάς της στη Νάμπιλ Σάλεχ.
Από την αρχή του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν προχωρήσει στη Δυτική Όχθη σε μαζικές συλλήψεις Παλαιστινίων που είναι ύποπτοι για βία, για υποκίνηση σε βία ή ότι είναι μέλη της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης.
Σύμφωνα με οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων κρατούμενων, 2.150 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί στο διάστημα αυτό, ανεβάζοντας σε περισσότερους από 7.000 τον αριθμό των Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.
כל הכבוד לכוחות צה"ל שעצרו הלילה את המחבלת ו"פעילת זכויות האדם" עהד תמימי מנבי סאלח שהורשעה בעבר בתקיפת חיילי צה"ל ומאז פרוץ המלחמה מביעה הזדהות ותמיכה בחיות האדם הנאצים ברשתות החברתיות. אפס סובלנות עם מחבלים ועם תומכי טרור! רק ככה! pic.twitter.com/YeozAiUxvd
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) November 6, 2023
Πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.