Κοσμος

Ένοπλος πατέρας κρατά όμηρο την 4χρονη κόρη του στο αεροδρόμιο του Αμβούργου (βίντεο)

Βρίσκεται δίπλα από αεροσκάφος και ζητά να ταξιδέψει στην Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικές δυνάμεις έξω από το αεροδρόμιο στο Αμβούργο
Συναγερμός διαρκείας στο αεροδρόμιο του Αμβούργου © EPA / Blaulicht-News.de

Αμβούργο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο με τον ένοπλο πατέρα - Κρατά όμηρο την κόρη του - Τι ζητά από τις αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο του Αμβούργου τις τελευταίες ώρες. Ένοπλος, αφού έπεσε με το όχημά του στην πύλη, κρατά όμηρο την 4χρονη κόρη του και ζητά να ταξιδέψει μαζί με το παιδί στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Bild, ο ένοπλος οδήγησε το όχημά του μέσα στο αεροδρόμιο και στάθμευσε δίπλα σε αεροπλάνο, οδηγώντας στην ακύρωση των πτήσεων. Όπως αναφέρει το γερμανικό μέσο, η αστυνομία διαπραγματευόταν με τον πατέρα όλη τη νύχτα και ανέφερε στις 6:40 π.μ.: «Η κατάσταση είναι ακόμα στατική». Το αεροδρόμιο είναι κλειστό και οι πρώτες πτήσεις της Κυριακής έχουν ακυρωθεί.

Μπήκε στο αεροδρόμιο με το όχημα και σταμάτησε δίπλα σε αεροπλάνο

Στις 20:12, ο ένοπλος άνδρας εντοπίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στο «Αεροδρόμιο του Αμβούργου Helmut Schmidt». Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, οδηγούσε μπροστά από το Terminal 1 με ένα Audi χωρίς πινακίδα. Στην αρχή απομακρύνθηκε με ταχύτητα, αλλά λίγα λεπτά αργότερα το αυτοκίνητο διέρρηξε τη βόρεια πύλη. Οδήγησε απευθείας στα αεροπλάνα και σταμάτησε δίπλα σε επιβατικό αεροπλάνο της Turkish Airlines.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Sandra Levgrün είπε στο BILD: «Αυτό το αεροπλάνο ήταν γεμάτο από επιβάτες, αλλά τώρα έχει εκκενωθεί».

Ο άνδρας φέρεται να άναψε πολλές φωτιές στην περιοχή του αεροδρομίου, ενώ γερμανικά μέσα αναφέρουν ότι πέταξε δύο φλεγόμενα μπουκάλια έξω από το αυτοκίνητο, «ένα είδος μολότοφ», είπε ο Τόμας Γκέρμπερτ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Η πυροσβεστική υπηρεσία ψέκασε το αεροπλάνο με νερό για να είναι ασφαλές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, ο άνδρας πυροβόλησε και πολλές φορές από το αυτοκίνητό του. Δεν σημειώθηκαν ζημιές και η πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου κατάφερε επίσης να σβήσει τα φλεγόμενα μπουκάλια. 

Η σύζυγος ενημέρωσε την αστυνομία για την απαγωγή του παιδιού

Λίγο πριν ο ένοπλος γίνει αντιληπτός από τις δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο, η σύζυγός του είχε ειδοποιήσει την αστυνομία, αναφέροντας ότι ο 35χρονος έχει απαγάγει την 4χρονη κόρη τους. Πηγές γερμανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι προφανώς πρόκειται για διαμάχη επιμέλειας που κλιμακώθηκε. Ο δράστης φέρεται να πήρε το παιδί από τη μητέρα το απόγευμα του Σαββάτου και έφυγε με ταχύτητα.

Η εναέρια κυκλοφορία στο Αμβούργο διακόπηκε τελείως το βράδυ. Όλη η πρόσβαση στα τερματικά είναι αποκλεισμένη. 3.200 επιβάτες από τα κτίρια και τα αεροσκάφη έπρεπε να μεταφερθούν σε ασφάλεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ