Κοσμος

Ιταλία: Σε ισχύ ξανά οι έλεγχοι στα σύνορα με Σλοβενία - Υπό τον φόβο εισροής «τρομοκρατών»

Οι δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία: Σε ισχύ ξανά οι έλεγχοι στα σύνορα με Σλοβενία - Υπό τον φόβο εισροής «τρομοκρατών»
Οι δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι για τον έλεγχο στα σύνορα © EPA/MOHAMED HOSSAM

Ιταλία: Ξανά σε ισχύ οι έλεγχοι στα σύνορα - Οι δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει σε ισχύ, έστω και προσωρινά, τους ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβενία για να αποφύγουν τα σενάρια εισροής «τρομοκρατών».

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε επί του θέματος: «Επαναφέραμε τους ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβενία για να αποφύγουμε να φτάσουν τρομοκράτες, μέσω της βαλκανικής οδού, οι οποίοι θα μπορούσαν να οργανώσουν επιθέσεις στην χώρα μας, ή στην Ευρώπη. Η απόφαση αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα»

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις προετοιμασίας τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε το επίπεδο επιφυλακής. Αντιθέτως, το αυξάνουμε, με στόχο την πρόληψη. Προστατεύουμε τους ευαίσθητους στόχους, ιδίως εκείνους που συνδέονται με πολίτες εβραϊκής θρησκείας, για να αποτρέψουμε βίαιες πράξεις».

«Δεν είναι σκόπιμο να δημιουργείται υπερβολική ανησυχία» τονίζει ο επικεφαλής ειδικών επιχειρησέων των καραμπινιέρων Πασκουάλε Ανζτελοσάντι.

Ποιος είναι ο Αντόνιο Ταγιάνι

Ο Ταγιάνι έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του εκτός της Ιταλίας, υπηρετώντας ως Ευρωπαίος Επίτροπος στις Βρυξέλλες και ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν διαθέτει το χάρισμα του προκατόχου του και δεν θεωρείται από τους δημοφιλείς πολιτικούς της χώρας του. Από τον Οκτώβριο του 2022 υπηρετεί ως αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, παράλληλα και ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση συνεργασίας της Τζόρτζια Μελόνι.

Αφού ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα σε ένα πολύ μικρό, βασιλικό κίνημα την δεκαετία του ΄80, ο Ταγιάνι εντάχθηκε στο Forza Italia όταν αυτό ιδρύθηκε το 1994 και ήταν ο εκπρόσωπος του Μπερλουσκόνι στην πρώτη του κυβέρνηση εκείνο τον χρόνο.

«Παραλαμβάνω ένα σχεδόν αδύνατο κληροδότημα. Δεν είναι εύκολο να ηγηθείς ενός πολιτικού κινήματος που είχε για αρχηγό του τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι επί σχεδόν 30 χρόνια», είπε ο Ταγιάνι σε συγκέντρωση των εθνικών, τοπικών και ευρωπαϊκών εκπροσώπων του κόμματος, μιλώντας πάνω στη σκηνή που είχε στηθεί μπροστά από μια τεράστια φωτογραφία του Μπερλουσκόνι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ