- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Τραμπ αποκάλυψε σε Αυστραλό επιχειρηματία πληροφορίες για τα αμερικανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια
Ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες που δεν έπρεπε να κοινοποιηθούν
Τραμπ: Αποκάλυψε σε Αυστραλό επιχειρηματία πληροφορίες για υποβρύχια - Ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες που δεν έπρεπε να κοινοποιηθούν
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες για αμερικανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια σε έναν Αυστραλό επιχειρηματία λίγο προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ανέφεραν χθες Πέμπτη το βράδυ το ABC News και οι New York Times.
Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2021 στην κατοικία του Τραμπ, στο Μαρ-α- Λάγκο της Φλόριντα, ένα κλαμπ στο οποίο είναι μέλος και ο Αυστραλός Άντονι Πρατ, σύμφωνα με τα δύο αμερικανικά μέσα, τα οποία δεν αποκάλυψαν τις πηγές τους.
Ο Πρατ στη συνέχεια μοιράστηκε τις πληροφορίες που του αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος με δεκάδες άλλους ανθρώπους: τουλάχιστον 45, με βάση το ABC News, ανάμεσά τους εργαζόμενοι στην εταιρεία του, δημοσιογράφοι και Αυστραλοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων πρώην πρωθυπουργών.
Τραμπ:Έθεσε σε κίνδυνο τον πυρηνοκίνητο στόλο των ΗΠΑ
Σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης, ομοσπονδιακοί ερευνητές, οι οποίοι εργάζονται στην υπόθεση της φερόμενης κακοδιαχείρισης δεκάδων διαβαθμισμένων εγγράφων από τον Τραμπ μετά την αποχώρησή του από την προεδρία για την οποία θα δικαστεί τον Μάιο του 2024, πήραν κατάθεση από τον Αυστραλό επιχειρηματία.
Με βάση τις ίδιες πηγές, οι αποκαλύψεις του πρώην προέδρου θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον πυρηνοκίνητο στόλο των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ, ο οποίος έλεγε στον συνομιλητή του ότι η Αυστραλία πρέπει να αγοράσει αμερικανικά υποβρύχια, αποκάλυψε επίσης τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που διαθέτουν αυτά και σε ποια απόσταση μπορούν να πλησιάσουν τα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια χωρίς να γίνουν αντιληπτά.
Το ABC News διευκρίνισε επίσης ότι, στην κατάθεσή του, ο Πρατ δήλωσε ότι δεν γνώριζε αν ο Τραμπ σοβαρολογούσε ή κόμπαζε, αλλά οι ομοσπονδιακοί ερευνητές τού ζήτησαν να μην επαναλάβει τα όσα του αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι ενδέχεται να πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες που δεν πρέπει να κοινοποιηθούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.