- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ αποκάλυψε σε Αυστραλό επιχειρηματία πληροφορίες για τα αμερικανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια
Ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες που δεν έπρεπε να κοινοποιηθούν
Τραμπ: Αποκάλυψε σε Αυστραλό επιχειρηματία πληροφορίες για υποβρύχια - Ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες που δεν έπρεπε να κοινοποιηθούν
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες για αμερικανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια σε έναν Αυστραλό επιχειρηματία λίγο προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ανέφεραν χθες Πέμπτη το βράδυ το ABC News και οι New York Times.
Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2021 στην κατοικία του Τραμπ, στο Μαρ-α- Λάγκο της Φλόριντα, ένα κλαμπ στο οποίο είναι μέλος και ο Αυστραλός Άντονι Πρατ, σύμφωνα με τα δύο αμερικανικά μέσα, τα οποία δεν αποκάλυψαν τις πηγές τους.
Ο Πρατ στη συνέχεια μοιράστηκε τις πληροφορίες που του αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος με δεκάδες άλλους ανθρώπους: τουλάχιστον 45, με βάση το ABC News, ανάμεσά τους εργαζόμενοι στην εταιρεία του, δημοσιογράφοι και Αυστραλοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων πρώην πρωθυπουργών.
Τραμπ:Έθεσε σε κίνδυνο τον πυρηνοκίνητο στόλο των ΗΠΑ
Σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης, ομοσπονδιακοί ερευνητές, οι οποίοι εργάζονται στην υπόθεση της φερόμενης κακοδιαχείρισης δεκάδων διαβαθμισμένων εγγράφων από τον Τραμπ μετά την αποχώρησή του από την προεδρία για την οποία θα δικαστεί τον Μάιο του 2024, πήραν κατάθεση από τον Αυστραλό επιχειρηματία.
Με βάση τις ίδιες πηγές, οι αποκαλύψεις του πρώην προέδρου θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον πυρηνοκίνητο στόλο των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ, ο οποίος έλεγε στον συνομιλητή του ότι η Αυστραλία πρέπει να αγοράσει αμερικανικά υποβρύχια, αποκάλυψε επίσης τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που διαθέτουν αυτά και σε ποια απόσταση μπορούν να πλησιάσουν τα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια χωρίς να γίνουν αντιληπτά.
Το ABC News διευκρίνισε επίσης ότι, στην κατάθεσή του, ο Πρατ δήλωσε ότι δεν γνώριζε αν ο Τραμπ σοβαρολογούσε ή κόμπαζε, αλλά οι ομοσπονδιακοί ερευνητές τού ζήτησαν να μην επαναλάβει τα όσα του αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι ενδέχεται να πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες που δεν πρέπει να κοινοποιηθούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.