- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ντόναλντ Τραμπ: Κρίθηκε υπόλογος για απάτη - Με απώτερο στόχο την «διόγκωση της περιουσίας του»
Υπόλογος για απάτη κρίθηκε χθες Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ από δικαστή της Νέας Υόρκης που εξέτασε την αγωγή της γενικής εισαγγελέως της πολιτείας Λετίσια Τζέιμς, η οποία κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και την προσωπική του επιχείρηση πως διόγκωσαν παράνομα τα περιουσιακά στοιχεία τους.
Η απόφαση του δικαστή Άρθουρ Ένγκορον του πολιτειακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης συνιστά πλήγμα για τον Τραμπ, περιορίζοντας εν πολλοίς την προγραμματισμένη για τις 2 Οκτωβρίου δίκη στον ορισμό της αποζημίωσης που θα κληθούν να καταβάλουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.
Ο δικαστής Ένγκορον διέταξε επίσης την ακύρωση των επιχειρηματικών πιστοποιητικών του Οργανισμού Τραμπ και άλλων κατηγορουμένων, ενώ επέβαλε κυρώσεις στους συνηγόρους υπεράσπισης επειδή συνέβαλαν στη «θορυβώδη» στάση των πελατών τους και διατύπωσαν «εξωφρενικά» νομικά επιχειρήματα.
«Ψεύδονταν επί μία δεκαετία»
Η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα τον Σεπτέμβριο του 2022, κατηγορώντας τον ίδιο, τα ενήλικα τέκνα του και τον Οργανισμό Τραμπ ότι ψεύδονταν επί μια δεκαετία σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία τους προκειμένου να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερους όρους τραπεζικών δανείων και ασφάλισης. Όπως ανέφερε, ο Τραμπ διόγκωσε την περιουσία του κατά 2,23 δισεκ. δολάρια - και σε μια περίπτωση κατά 3,6 δισεκ. δολάρια - στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δόθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, το ρετιρέ στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, διάφορα κτίρια γραφείων και γήπεδα γκολφ.
Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον αποφάνθηκε τρεις μήνες αφότου εφετείο της Νέας Υόρκης περιόρισε το εύρος των κατηγοριών που περιλαμβάνονταν στην αγωγή της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς.
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε εκ νέου στο εφετείο, κατηγορώντας Ένγκορον και Τζέιμς ότι αγνόησαν την ετυμηγορία για περιορισμό της αγωγής. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του εφετείου για αυτό το αίτημα.
Παρά τις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται ως φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.