Κοσμος

Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν συζήτησαν την πιθανότητα αποστολής Βορειοκορεάτη κοσμοναύτη στο διάστημα

Επιβεβαιώνει την πληροφορία ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία - Βόρεια Κορέα: Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν συζήτησαν την πιθανότητα αποστολής Βορειοκορεάτη κοσμοναύτη στο διάστημα.
Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Βορειοκορεάτης ομόλογός του συζήτησαν την πιθανότητα αποστολής ενός κοσμοναύτη στο διάστημα © EPA/KCNA

Ρωσία - Βόρεια Κορέα: Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν συζήτησαν την πιθανότητα αποστολής Βορειοκορεάτη κοσμοναύτη στο διάστημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βορειοκορεάτης ομόλογός του Κιμ Γιονγκ Ουν συζήτησαν σήμερα την πιθανότητα αποστολής ενός Βορειοκορεάτη κοσμοναύτη στο διάστημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μετά από τη συνάντηση που είχαν σήμερα Πούτιν και σήμερα στο Κοσμοδρόμιο του Βαστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή, ο Πεσκόφ τόνισε πως οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν τον επόμενο μήνα στην Βόρεια Κορέα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε πως δεν υπάρχουν σχέδια για επίσκεψη του Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η δήλωση στήριξης στον Πούτιν

Υπέρ της «μάχης» που δίνει η Ρωσία στην Ουκρανία και γενικότερα κατά της Δύσης στάθηκε ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν στις συνομιλίες που πραγματοποίησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, στην ανατολική Ρωσία.

Μεταξύ άλλων, ο Κιμ είπε στον Πούτιν πως «η Ρωσία διεξάγει έναν ιερό πόλεμο με τη Δύση» ενώ πρόσθεσε ότι οι χώρες τους θα δώσουν μαζί τη μάχη εναντίον του ιμπεριαλισμού.

«Η Ρωσία διεξάγει μια ιερή μάχη για να προστατεύσει την κυριαρχία της και την ασφάλειά της... εναντίον των ηγεμονικών δυνάμεων», δήλωσε ο Κιμ και πρόσθεσε:

«Θα υποστηρίζουμε πάντα τις αποφάσεις του προέδρου Πούτιν και της ρωσικής ηγεσίας... και θα είμαστε μαζί στη μάχη εναντίον του ιμπεριαλισμού».

Οι επίσημες συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ολοκληρώθηκαν σήμερα έπειτα από περισσότερο από δύο ώρες στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής που διεξάγεται στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, στην αρχή διεξήχθησαν συνομιλίες παρουσία αντιπροσωπειών και ακολούθησε ένα τετ-α-τετ των δύο ηγετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ