Κοσμος

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι έγραψε παιδικό βιβλίο επειδή το είδε σε... όνειρο

«Νόμιζα ότι ήταν ένα ποίημα του Μπομπ Ντίλαν», είπε για το δημιούργημά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάθιου Μακόναχι
© EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Μάθιου ΜακΚόναχι: Έγραψε παιδικό βιβλίο που το είδε σε... όνειρο - «Νόμιζα ότι ήταν ένα ποίημα του Μπομπ Ντίλαν», είπε για το δημιούργημά του

Ο Μάθιου ΜακKόναχι αποκάλυψε πώς προέκυψε η συγγραφή του πρώτου του παιδικού βιβλίου, λέγοντας ότι η ιδέα του ήρθε «σε ένα όνειρο».

Τo βιβλίο του Αμερικανού ηθοποιού έχει τίτλο «Just Because» και η εικονογράφηση είναι της Ρενέ Κουρίλα.

Εξηγώντας στο USA Today πώς γεννήθηκε η ιδέα για το βιβλίο, ο ηθοποιός είπε: «Αυτό το βιβλίο μου ήρθε σε ένα όνειρο. Ήταν σαν folk τραγούδι. Ξύπνησα στις 2:30 τα ξημερώματα και πήγα και το έγραψα. Νόμιζα ότι ήταν ένα ποίημα του Μπομπ Ντίλαν».

Το εικονογραφημένο βιβλίο του είναι μία συλλογή από δίστιχα, τα οποία έχουν γραφτεί για να πυροδοτούν συζητήσεις μεταξύ αναγνωστών μικρών και μεγάλων.

«Το ότι σε συγχωρώ, δεν σημαίνει ότι εξακολουθώ να σε εμπιστεύομαι»

Ένα παράδειγμα ενός δίστιχου από το βιβλίο αναφέρει: «Το ότι σε συγχωρώ, δεν σημαίνει ότι εξακολουθώ να σε εμπιστεύομαι. Υπάρχει αυτό που κάνεις εσύ, υπάρχει αυτό που κάνω εγώ και το δικό σου δεν είναι απαραίτητο».

«Με το σήμα κατατεθέν χιούμορ και τη σοφία του, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και συγγραφέας, δημιούργησε μια συλλογή από μαθήματα ζωής που δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες, μεγάλους και μικρούς, να εξυμνήσουν το ότι είμαστε όλοι γεμάτοι δυνατότητες» αναφέρεται στην περίληψη.

«Αφορά την ποίηση της ζωής, αντί να έχουμε πάνω μας την πίεση που νιώθουμε όταν μας λένε κάθε μέρα ότι πρέπει να είμαστε απόλυτοι για κάθε πράγμα. Αυτό δεν είναι πραγματικά ζωή. Η ζωή είναι πολύ πιο ποιητική, παράξενη, ειρωνική. Μόλις παραδεχθείς όλες αυτές τις αντιφάσεις, η ζωή γίνεται πολύ περισσότερο ένα ποίημα» τόνισε ο Μάθιου ΜακΚόναχι.

Το «Just Because», που κυκλοφόρησε χθες είναι το δεύτερο βιβλίο που έγραψε ο ΜακΚόναχι μετά τα απομνημονεύματά του «Greenlights» του 2020, τα οποία ήταν στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times.

«Έγραψα το Just Because για τα παιδιά σας, για τα παιδιά μου και για το παιδί που έχουμε μέσα όλοι μας» είπε ο ηθοποιός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ