- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Ρωσία μετέβη ο Κιμ Γιονγκ Ουν για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
«Ρωσία και Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ», ανέφερε το Κρεμλίνο
Κιμ Γιονγκ Ουν: Στην Ρωσία για συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - «Ρωσία και Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ», ανέφερε το Κρεμλίνο
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στη Ρωσία, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς πως, φθάνοντας στη Ρωσία, ο Κιμ βγήκε από το τρένο του για να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους στο ρωσικό μεθοριακό σταθμό του Χάσαν, πριν συνεχίσει το ταξίδι του. Το Χάσαν είναι ένας μικρός οικισμός στη ρωσική Άπω Ανατολή, στο σημείο όπου συγκλίνουν τα σύνορα της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.
Σε βίντεο, που μεταδόθηκε από το κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1, εικονίζονται πράσινα βαγόνια αμαξοστοιχίας και μια σιδηροδρομική μηχανή των Ρωσικών Σιδηροδρόμων να περνούν μια γέφυρα πάνω από ποτάμι.
«Ρωσία και Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ»
Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον εναντίον της πώλησης όπλων από την Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες.
«Όπως γνωρίζετε, στις σχέσεις με τους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι τα συμφέροντα των χωρών μας, όχι οι προειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον», ανέφερε ο κ. Πεσκόφ. «Στα συμφέροντα των δυο χωρών μας θα επικεντρωθούμε λοιπόν».
Εξάλλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο διαβεβαίωσε πως η Μόσχα είναι διατεθειμένη να ενημερώσει τη Νότια Κορέα σχετικά με την επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε περίπτωση που της ζητηθεί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Έχουμε πρεσβεία της Νότιας Κορέας στη Μόσχα· αν το επιθυμούν, μπορούμε να τους δώσουμε τις διαθέσιμες πληροφορίες», είπε ο κ. Ρουντένκο.
Πρόσθεσε ότι η Μόσχα έχει και θα συνεχίσει να έχει επαφές με τη Σεούλ, εμπορικό εταίρο της, και ότι τα δύο κράτη «έχουν κοινά συμφέροντα», πιο συγκεκριμένα «τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο βορειοανατολική Ασία και στην κορεατική χερσόνησο».
Επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε προχθές Κυριακή με τρένο από την Πιονγκγιάνγκ για να επισκεφτεί τη Ρωσία, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο νοτιοκορεατικός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε πως ο Κιμ εισήλθε με το τρένο του στη ρωσική επικράτεια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν «αναχώρησε με το τρένο του το απόγευμα της Κυριακής για να μεταβεί στη Ρωσική Ομοσπονδία», επικεφαλής αντιπροσωπείας κυβερνητικών αξιωματούχων, αξιωματικών του στρατού και στελεχών του Κόμματος Εργατών.
Κυβερνήσεις και αναλυτές στη Δύση προεξοφλούν ότι το ταξίδι του στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπου διεξάγεται ετήσιο οικονομικό φόρουμ, θα επικεντρωθεί στη σύναψη διμερών συμφωνιών στο πεδίο των στρατιωτικών εξοπλισμών. Ο κ. Πούτιν φέρεται να επιδιώκει να εξασφαλίσει πυρομαχικά, ειδικά του πυροβολικού, και όπλα προς χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κ. Κιμ από την πλευρά του φέρεται να επιδιώκει την εξασφάλιση ρωσικής τεχνολογίας όσον αφορά τους δορυφόρους και τα υποβρύχια.
Το KCNA ανέφερε χθες ότι «ο σεβαστός σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθεί και θα έχει συνομιλίες με τον σύντροφο Πούτιν» κατά την επίσκεψη.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του κ. Κιμ στη Ρωσία αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2012.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Η ηθοποιός επικαλείται έναν νέο νόμο
Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα
Οι παράνομες διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν μειωθεί κατά περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια
«Ζούμε τη σκοτεινότερη στιγμή που έχω βιώσει σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός
Ο 53χρονος Βρετανός ηθοποιός τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς τους νέους
Διατηρούσε δείγμα στην California Cryobank
Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες υπάρχουν και συγγενικά του πρόσωπα
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Οι μάχες με τη Χεζμπολάχ συνεχίζονται παρά τις δεσμεύσεις για αποκλιμάκωση
Tον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση
777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα αναπτύσσονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου - Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο λιποθύμησε από το σοκ
Σε μια παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Μαΐου και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας κατοικίας
Έντονη ανησυχία για το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στην Αφρική
Σημαντικό χάσμα μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και γεωγραφικών περιοχών
Το ζώο περιφερόταν ανάμεσα σε εργοστάσια και σπίτια στη Φουκουσίμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.