- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προειδοποίηση στους Γερμανούς δημοσιογράφους να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία
Μετά την προσωρινή σύλληψη Γερμανίδας βουλευτίνας
Γερμανοί δημοσιογράφοι:Προειδοποίηση να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία - Μετά την προσωρινή σύλληψη Γερμανίδας βουλευτίνας
Η γερμανική ομοσπονδία δημοσιογράφων DJV συμβουλεύει τους επαγγελματίες εργαζομένους μέσων ενημέρωσης να μην ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς, είτε για προσωπικούς λόγους στην Τουρκία, μετά την προσωρινή σύλληψη μιας Γερμανίδας βουλευτίνας στις αρχές του μήνα.
Η σύλληψη της Γιοκάι Ακμπουλούτ κατά την είσοδό της στην Τουρκία στις αρχές Αυγούστου δείχνει «για ακόμη μια φορά ότι η απολυταρχία (του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν θεωρεί τους επικριτές της ως μαχητικούς εχθρούς του κράτους και τους διώκει όταν βρίσκει την ευκαιρία να το κάνει», δήλωσε ο Φρανκ Ουμπεράλ, επικεφαλής της DJV, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ένωση σήμερα.
Αν η βουλευτική ασυλία δεν προστατεύει από τη σύλληψη, ο κίνδυνος για τους δημοσιογράφους είναι ακόμη μεγαλύτερος, τονίζει η DJV.
Γιατί συνελήφθη η Γιοκάι Ακμπουλούτ
Η Ακμπουλούτ, βουλευτής του γερμανικού κόμματος Die Linke (Αριστερά), συνελήφθη για σύντομο χρονικό διάστημα στην Τουρκία στις 3 Αυγούστου. Ένταλμα σύλληψης, το οποίο αργότερα ακυρώθηκε από τις τουρκικές αρχές, είχε εκδοθεί εις βάρος της για «φερόμενη τρομοκρατική προπαγάνδα», δήλωσε η Ακμπουλούτ στην εφημερίδα Mannheimer Morgen.
German far-left lawmaker Gökay Akbulut, an outspoken advocate of Kurdish rights, was briefly detained while visiting her native Turkey earlier this month https://t.co/Tdv2BTFiDs
— dpa news agency (@dpa_intl) August 13, 2023
Η τουρκικής καταγωγής πολιτικός, Κουρδοαλεβιτικής καταγωγής, είναι βουλευτής από το 2017.
Έχει ασκήσει κατ΄επανάληψη κριτική στην τουρκική κυβέρνηση και κάνει εκστρατεία για άρση της γερμανικής απαγόρευσης στις δραστηριότητες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν PKK, οργάνωση που η Άγκυρα και η ΕΕ, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζουν τρομοκρατική.
Μετά τη σύλληψή της, η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παρενέβησαν και η βουλευτής αφέθηκε ελεύθερη.
«Οποιοσδήποτε, ως δημοσιογράφος, έχει κάνει επικριτικά σχόλια εις βάρος της Τουρκίας, του προέδρου της ή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σε δικά του άρθρα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα πρέπει να ταξιδέψει στη χώρα», τόνισε ο Ουμπεράλ.
Αλλιώς αντιμετωπίζει ανυπολόγιστους κινδύνους, πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχουμε επιτύχει τεράστια πράγματα, κάθε στιγμή μπορεί να μας φέρει νέες εξελίξεις», δήλωσε
Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα 450 μέτρων
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
«Ήθελα να τιμήσω τον Ιπποκράτη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ
«Η επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ αποτελεί παγκόσμια ευθύνη», τονίζει ο Στάρμερ
«No more Mr. nice guy», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του
Η τεχνολογική ελίτ της Σίλικον Βάλεϊ έχει υποχρέωση να συμμετέχει στην άμυνα του έθνους
Διεθνές Συμπόσιο στη Βοστώνη, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας
«Οι απεσταλμένοι μου θα μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.