Κοσμος

Πράκτορες του FBI σκότωσαν άνδρα που απειλούσε τον Τζο Μπάιντεν

Τι είχε γράψει για τον πρόεδρο των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών ο Craig Robertson - Είχε διατυπώσει απειλές κατά του Τζο Μπάιντεν
© Youtube / ABC

Τζο Μπάιντεν: Νεκρός άνδρας από έφοδο του FBI - Οι απειλές κατά του προέδρου των ΗΠΑ και η ανταλλαγή πυρών

Νεκρός μετά από έφοδο του FBI στο σπίτι του στην πόλη Πρόβο στη Γιούτα των ΗΠΑ είναι άνδρας που είχε διατυπώσει απειλές κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αλλά και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις και υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ. Ο άνδρας έπεσε νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη.

Το γραφείο του FBI στο Σολτ Λέικ Σίτι ανακοίνωσε πως το επεισόδιο σημειώθηκε όταν πράκτορες, με ένταλμα σύλληψης του υπόπτου, έκαναν έφοδο στο σπίτι. Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Κρεγκ Ρόμπερτσον είχε διατυπώσει απειλές κατά της ζωής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, της αντιπροέδρου Κάμαλας Χάρις, του υπουργού Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ και του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ – ο οποίος ηγήθηκε δικαστικής έρευνας σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδωσε πως σε ανάρτηση που έκανε στις 6 Αυγούστου ο Ρόμπερτσον έγραφε: «Μαθαίνω πως ο Μπάιντεν έρχεται στη Γιούτα», συμπληρώνοντας πως «καθάριζε» το M24 (σ.σ. τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή της Ρέμιγκτον), συνοδεύοντας το μήνυμα με φωτογραφία στην οποία πόζαρε με στρατιωτική παραλλαγή.

Σε παλαιότερη ανάρτησή του, ο Ρόμπερτσον έγραφε ότι θα πήγαινε στη Νέα Υόρκη «για να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου, να εξολοθρεύσω τον Μπραγκ». Η πολιτικά υποκινούμενη βία παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, με το Reuters να υπογραμμίζει σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες πως η κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1970.

Με πληροφορίες από CBS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ