Κοσμος

Ένοπλος πυροβόλησε μια γραμματέα έξω από το προξενείο της Σουηδίας στη Σμύρνη

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα της επίθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία: Ένας ένοπλος πυροβόλησε μια γραμματέα έξω από το επίτιμο προξενείο της Σουηδίας στη Σμύρνη - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Πυροβόλησε και τραυμάτισε μια γυναίκα έξω από το προξενείο της Σουηδίας στη Σμύρνη ένοπλος © Eurokinissi/Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Τουρκία: Ένας ένοπλος πυροβόλησε μια γραμματέα έξω από το επίτιμο προξενείο της Σουηδίας στη Σμύρνη - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένας άνδρας, που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές είναι «ψυχικά διαταραγμένος», πυροβόλησε και τραυμάτισε μια γυναίκα, έξω από το κτίριο του επίτιμου προξενείου της Σουηδίας στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνήτης της Σμύρνης και την οποία επικαλείται το πρακτορείο Anadolu η Εμινέ Τ. τραυματίστηκε σοβαρά ως αποτέλεσμα της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε από τον Ζ.Ο. έξω από το κτίριο, στη λεωφόρο Τζουμχουριέτ της συνοικίας Κονάκ.

Η τραυματίας, που εργαζόταν ως γραμματέας στο προξενείο, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης συνελήφθη και οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Οι επίτιμοι πρόξενοι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των χωρών τους στο εξωτερικό, ωστόσο σε αυτά τα προξενεία δεν υπηρετούν διπλωμάτες καριέρας.

Τριγμοί στις σχέσεις της Σουηδίας με πολλές μουσουλμανικές χώρες

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Σουηδίας με πολλές μουσουλμανικές χώρες έχουν διαταραχθεί, επειδή η Στοκχόλμη δεν απέτρεψε το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Την Δευτέρα, δύο άνδρες έκαψαν ένα Κοράνι έξω από το Κοινοβούλιο, στη Στοκχόλμη ενώ στα τέλη Ιουνίου οι ίδιοι έκαψαν μερικές σελίδες του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων έξω από το μεγαλύτερο τέμενος της σουηδικής πρωτεύουσας. Στις 20 Ιουλίου βεβήλωσαν ένα αντίτυπο, χωρίς να το κάψουν, έξω από την πρεσβεία του Ιράκ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας δεν έχει αντιδράσει ακόμη στην πληροφορία για τον τραυματισμό της γυναίκας, η οποία είναι τουρκικής καταγωγής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Γιλμάζ Τουντς, με ανάρτησή του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης καταδίκασε την επίθεση, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην τραυματία και ανακοίνωσε ότι η υπόθεση ερευνάται από τη δικαιοσύνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ