Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννη, Ζέρβα και Μώραλη στηρίζει η ΝΔ για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Μπακογιάννης, Γιάννης Μώραλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας
© Φωτογραφίες: EUROKINISSI / Κολάζ: Fotojet

Με Μπακογιάννη στην Αθήνα, Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη και Μώραλη στον Πειραιά η ΝΔ στις δημοτικές εκλογές

Τα πρόσωπα που θα στηρίξει επίσημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιά ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά.

Σύντομο προφίλ του Κώστα Μπακογιάννη

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι Δήμαρχος Αθηναίων. Aπό το 2014 έως το 2019 υπηρέτησε ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και από το 2011 έως και το 2014 ως Δήμαρχος Καρπενησίου.

Ο νέος συνδυασμός του Αθήνα Ψηλά είναι έτοιμος και ανυπομονούμε να γνωρίσετε τα μέλη του! Η πιο σημαντική ομάδα είναι αυτή που ξέρει και αγαπά να αγωνίζεται κάθε μέρα για την πόλη μας. Μια ομάδα που: ✅ Ενώνει τις δυνάμεις 351 ανθρώπων της Αθήνας, πάνω από ταμπέλες, διαχωρισμούς και διαιρέσεις. ✅ Ανανεωμένη κατά 70%, διατηρεί τον κεντρικό κορμό των στελεχών της και επενδύει σε ένα συνδυασμό εμπειρίας και ανανέωσης. ✅ Είναι «καθρέφτης» της πραγματικής Αθήνας και της ανθρωπογεωγραφίας της, με τουλάχιστον έναν υποψήφιο από κάθε μια από τις 129 γειτονιές της πόλης. ✅ Φέρνει μαζί Αθηναίες κι Αθηναίους, διαφορετικών γενιών και ηλικιών, επαγγελμάτων και ενδιαφερόντων, με κοινό παρανομαστή τη διάθεση να συνεισφέρουν στην πόλη μας με γνώσεις, φρέσκιες ιδέες και ενθουσιασμό! Δείτε περισσότερα στο site μας : www.athinapsila.gr #AthinaPsila #KatheMera #KatheGeitonia

Posted by Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis on Monday, July 31, 2023

Γεννημένος το 1978 στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Millfield School (Ηνωμένο Βασίλειο) το 1996 και σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Brown (ΗΠΑ). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και των Πολιτικών Επιστημών µε εξειδίκευση στα μακροοικονομικά, στη Σχολή Τζον Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (ΗΠΑ). Το 2019 απέκτησε διδακτορικό τίτλο (Ph.D. ) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο) στο γνωστικό αντικείμενο των Πολιτικών Επιστημών και των Διεθνών Σχέσεων.

Έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Παγκόσμια Τράπεζα στο Κόσσοβο, έχει διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών και έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι μέλος του European Council on Foreign Relations και συμμετέχει στο Συμβούλιο προσωπικοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (SDSN).

Έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού ως Καταδρομέας - Αλεξιπτωτιστής. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι τα πιο γνωστά πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

Who-is-who του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι απόφοιτος του Πειραματικού σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με βαθμό «άριστα» του Πανεπιστημίου Brown των Η.Π.Α.

Tο 1990 πραγματοποίησε την έναρξη εργασιών του ιδιωτικού του γραφείου στη Θεσσαλονίκης. Επέβλεψε μια σειρά μεγάλων έργων, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε. (2010-2016) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (2011-2014). Το 2013 ο Κωνσταντίνος εξελέγη μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών (CEMR), Αντιπρόεδρος του Φορεά Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Στυλιανός” και συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Εκλέχθηκε ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2010 ενώ υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων (2011), ως μόνιμος αναπληρωτής Δημάρχου (2013) και ως Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού (2014). Από το 2019 είναι Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Λεύκες ή Χαμαίρωπες; Σκέψεις για τη Θεσσαλονίκη και την πολιτική» (2019).

Ο Γιάννης Μώραλης διεκδικεί την επανεκλογή του στον Πειραιά

Ο Ιωάννης Μώραλης γεννήθηκε το 1968 και φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά. Γιός του αείμνηστου Υπουργού Πέτρου Μώραλη είχε πάντα ενδιαφέρον για τα κοινά και την πολιτική, χωρίς όμως να έχει ενταχθεί ποτέ σε κάποιο πολιτικό κόμμα.

Εργάζεται από 22 ετών. Τα τελευταία 29 χρόνια δραστηριοποιείται στον Πειραιά, τόσο ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του αθλητικού Marketing και της Επικοινωνίας, όσο και ως στέλεχος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχοντας αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης. Το 2011 ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου και του Γενικού Διευθυντή, έναν χρόνο αργότερα εκλέχτηκε Πρόεδρος της Super League, ενώ από το 2017 έως τις αρχές του 2021 ήταν Πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Από τότε μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 και του 2019 εξελέγη Δήμαρχος Πειραιά. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά “O Kαλός Ποιμήν”. Ως Δήμαρχος Πειραιά είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ζαχαρίου.

Είναι παντρεμένος με τη Βάλια Κυριαζή και έχουν δύο παιδιά, τον Πέτρο και τη Γιολάντα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ