Πολιτικη & Οικονομια

Ποια είναι τα πιο γνωστά πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην Αθήνα

tonia-zaravela.jpg
Τόνια Ζαραβέλα
14’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα Ψηλά: Με τον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι Διαμαντάκου, Γιατρομανωλάκης, Ζούλιας και Καρρά
Αθήνα Ψηλά: Με τον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι Διαμαντάκου, Γιατρομανωλάκης, Ζούλιας και Καρρά

Δήμος Αθηναίων: Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον Κώστα Μπακογιάννη - Γνωστά πρόσωπα που διεκδικούν την ψήφο μας

Σχεδόν δύο μήνες προεκλογικής εκστρατείας έχουν μπροστά τους οι υποψήφιοι των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Και αν κρίνουμε από την Αθήνα που αρχίζει σιγά - σιγά να αδειάζει λόγω διακοπών, η προεκλογική εκστρατεία στην πρωτεύουσα θα συρρικνωθεί στον ένα μήνα.

Ήδη τα επιτελεία των συνδυασμών έχουν δώσει τα χέρια και με τους τελευταίους υποψηφίους. Μπορεί στην Αθήνα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να μην έχουν ανακοινώσει ακόμη το πρόσωπο που θα στηρίξουν, όμως, ο Κώστας Μπακογιάννης -που φέρει το «χρίσμα» της ΝΔ- έκανε γνωστά σήμερα (31.7) τα πρόσωπα που θα βρεθούν στο πλευρό του στη μάχη των Δημοτικών Εκλογών στον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά»

Πρόκειται για 351 πρόσωπα. Ανάμεσά τους παλιοί αυτοδιοικητικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και νυν αντιδήμαρχοι της πόλης. Υποψήφιοι και νέοι άνθρωποι, πολλοί γεννημένοι στις αρχές του 2000. Για τον Κώστα Μπακογιάννη, η ομάδα του «είναι "καθρέφτης" της πραγματικής Αθήνας και της ανθρωπογεωγραφίας της. Πολίτες από τις 129 γειτονιές της. Διαφορετικών γενιών και ηλικιών, επαγγελμάτων και ενδιαφερόντων. Tουλάχιστον ένας από κάθε γειτονιά, όλες και όλοι μια γροθιά». Κοινός στόχος: «να δουλέψουμε για μια Αθήνα που ακούμε και καταλαβαίνουμε». 

«Ψήφος εμπιστοσύνης» σε αντιδημάρχους και στελέχη

Εκ νέου υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» είναι αντιδήμαρχοι του δήμου Αθηναίων, αλλά και στελέχη που την προηγούμενη τετραετία βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης. 

Ο Βασίλειος - Φοίβος Αξιώτης είναι αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το Columbia University The Fu Foundation School of Engineering and Applied Science της Νέας Υόρκης και το Harvard Business School της Βοστώνης.

Βασίλειος - Φοίβος Αξιώτης
Βασίλειος - Φοίβος Αξιώτης

Πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων, ο Γιώργος Αποστολόπουλος θα είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων. Ο Γιώργος Αποστολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το  2014 έως το 2019 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Μέλος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ. Το 2019 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Κτιριακών Υποδομών και Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων. Το 2020 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου του Δ.Σ της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε (Πληροφόρηση-Επιμόρφωση-Τοπική Ανάπτυξη), θέση την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Το 2021 ανέλαβε Πρόεδρος της ΔΑΕΜ Α.Ε. – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης & Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων και αμέσως μετά ανέλαβε τη θέση του  Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Αθηναίων, θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα. Από το 1994 είναι ιδιοκτήτης Τεχνικής Εταιρείας, έχοντας επιδείξει σημαντική δραστηριότητα στη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων. Επιπλέον είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας. Είναι πατέρας μιας ανήλικης κόρης.

Ποια είναι τα πιο γνωστά πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

H Κατερίνα Γκαγκάκη βρίσκεται στο τιμόνι της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών. Σήμερα, διεκδικεί ξανά την ψήφο των Αθηναίων. H Κατερίνα Γκαγκάκη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στην Πλατεία Μαβίλη στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Ψυχολογία και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους στην Κοινωνική και Οργανωσιακή Ψυχολογία στο London School of Economics & Political Science και στο Perception Management στο New York University.

Είναι Επικοινωνιολόγος με εξειδικευμένες γνώσεις στο Perception Management και Brand Ιmage Βuilding και πολυετή καριέρα και εμπειρία στην Εταιρική Επικοινωνία, έχοντας επί σειρά ετών εργαστεί με συνέπεια και όραμα σε πολυεθνικές, ελληνικές εταιρίες και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις ως υψηλόβαθμο στέλεχος και σε ηγετικές θέσεις. Στην επαγγελματική της πορεία, διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθύντρια Επικοινωνίας της Vodafone, ενώ για 10 χρόνια διαχειρίστηκε με αξιοσημείωτες επιτυχίες την επικοινωνιακή στρατηγική όλων των εταιριών του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ διεθνώς.

Υπήρξε επικεφαλής της επικοινωνιακής καθοδήγησης της ΜΚΟ Αποστολή, ενώ πλέον δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας και Διαχείρισης Φήμης σε μεγάλες εταιρείες σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και ως Σύμβουλος Διαχείρισης Εικόνας σε προσωπικότητες του επιχειρείν και της βιομηχανίας των media. Από το 2022 έχει αναλάβει επίσης τη Διεύθυνση των Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Open Media.

Το 2019 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων. Την περίοδο 2020-2021 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών και από το 2021 έως σήμερα, ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών.

Κατερίνα Γκαγκάκη
Κατερίνα Γκαγκάκη

Ο πρόεδρος της Τεχνόπολης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ο Κωνσταντίνος Δέδες κατάγεται από το Καπανδρίτι και είναι μόνιμος κάτοικος του Θησείου. Σπούδασε Χειρουργός Οδοντίατρος και από το 2002 διατηρούσε το ιατρείο του στον Ωρωπό, ενώ τα τελευταία χρόνια δημιούργησε την οδοντιατρική κλινική Golden Smile στην Κηφισιά, με όλες τις ειδικότητες της σύγχρονης Οδοντιατρικής.

Ενεργό μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια και ημερίδες σε όλους τους τομείς της οδοντιατρικής. Φέτος για πρώτη φορά ανέλαβε το ρόλο συμπαρουσιαστή στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» με ιατρικά θέματα.

Από το 2019 είναι Πρόεδρος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, ίσως όχι ο τυπικός Πρόεδρος που περιμένει να δει κανείς και αυτό γιατί αιφνιδιάζει με το χιούμορ και την εξωστρέφειά του έχοντας ως στόχο, η Τεχνόπολη «να γίνει το επίκεντρο της πολιτιστικής καθημερινότητας του Αθηναίου πολίτη, η μικρογραφία μιας πλήρους οργανωμένης πόλης, 100% προσβάσιμη σε όλων των ειδών τις αναπηρίες».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό και υποστήριξε ένθερμα την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τον πολιτισμό από τον Δήμο Αθηναίων που έγινε για πρώτη φορά, με τη συνεργασία όλων των φορέων που υπηρετούν τον πολιτισμό και το οποίο περιλαμβάνει το κέντρο της πόλης και τις γειτονιές της. Οραματίζεται την Αθήνα 100% προσβάσιμη, δίκαιη και γενναιόδωρη στους κατοίκους και επισκέπτες της προσφέροντας τους πολιτιστικές και όχι μόνο αιτίες για να τη ζουν.

Κωνσταντίνος Δέδες
Κωνσταντίνος Δέδες

Η Πόπη Δομάζου, όπως έπραξε και το 2019, θα είναι υποψήφια στον δήμο της Αθήνας. Σήμερα βρίσκεται στο τιμόνι του Αθήνα 9.84.

Η Θεόπη (Πόπη) Δομάζου γεννήθηκε στην Αθήνα, στους Αμπελοκήπους. Είναι κόρη του Μίμη Δομάζου και της Ηούς Θεοδώρου. Είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας από το 2019 έως σήμερα.

Είναι Πρόεδρος στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τέως Πρόεδρος στην Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ). Είναι δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός.

Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά. Σπούδασε Γεωπονία και Αρχιτεκτονική τοπίου και αποφοίτησε από τη Δημοσιογραφική Σχολή του ΑΝΤ1. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 για 10 χρόνια, στον ACTION FM και στον HIT 88.9. Έχει συνεργαστεί με πολλούς δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Έχει δημιουργήσει την πρώτη δωρεάν Ακαδημία Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα “Μίμης Δομάζος”, στην οποία τα παιδιά προπονούνται δωρεάν και προσφέρουν τροφές στα αδέσποτα. Ασχολείται με πολιτιστικά και αθλητικά θέματα. 

Ποια είναι τα πιο γνωστά πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

Βαζέχα: Από τα γήπεδα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας;

Ο Βαζέχα κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη. Ο Krzysztof Warzycha (Βαζέχα) γεννήθηκε το 1964 στο Katowice της Πολωνίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στο Πολωνικό Πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός το 1989 όπου ξεκίνησε μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες με την ομάδα της πόλης μας, τον Παναθηναϊκό. Μέχρι το 2004 με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε 554 εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη πετυχαίνοντας 320 γκολ. Πλέον ασχολείται με την προπονητική.

Βαζέχα
Βαζέχα

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Από το υπουργείο Πολιτισμού στην πλατεία Κοτζιά;

Ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μετά την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά από άλλο μετερίζι και να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα. 

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από τις 4 Ιανουαρίου 2021 έως τις 26 Μαΐου 2023 διατέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού (από την 1 Αυγούστου 2019 έως τις 3 Ιανουαρίου 2021).

Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκκίνησε η κανονική λειτουργία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης μετά από 20 χρόνια, επανεκκίνησε η λειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου ενώ τέθηκαν οι βάσεις και εξασφαλίστηκαν οι πόροι για καινοτόμα προγράμματα όπως για παράδειγμα η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας, το πρόγραμμα πολιτιστικής συνταγογράφησης και ο σχεδιασμός πολιτιστικών-αναπτυξιακών στρατηγικών σχεδίων για 14 δήμους.

Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Microsoft, η V+O Communication, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, σε πολιτιστικούς φορείς όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Harvard και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Σήμερα δραστηριοποιείται ως σύμβουλος στρατηγικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, έχει επιμεληθεί την έκδοση New Approaches to Balkan Studies, ed. Dimitris Keridis, Ellen Elias Bursac and Nicholas Yatromanolakis (Dulles, VA: Brassey’s 2003) και έχει συμμετάσχει στην έκδοση Global Competitiveness Report 2001 του World Economic Forum. Ήταν ο επιστημονικός επιμελητής της ελληνικής έκδοσης του NATO Handbook, και ο επιμελητής των μονογραφιών και εκδόσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ την περίοδο 1996-98. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ποταμιού, ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις Ευρωεκλογές το 2014, ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών.

Διετέλεσε υπεύθυνος των τομέων Ναυτιλίας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του κόμματος, καθώς και μέλος της ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού, ενώ εξελέγη μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής του κόμματος (2014-15). Αποχώρησε από το Ποτάμι το 2016. Έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, ενώ υπήρξε το πρώτο και παραμένει το μόνο ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ μέλος οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης έχει συνεργαστεί με οργανισμούς που προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων, ενώ έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε κοινωνικές επιχειρήσεις και πρωτοβουλίες.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης
Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Η Πόπη Διαμαντάκου και πάλι υποψήφια στην Αθήνα

Η Πόπη Διαμαντάκου είναι το πρόσωπο πίσω από το πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» που «τρέχει» ήδη οκτώ χρόνια στον δήμο της Αθήνας. 

Η Πόπη Διαμαντάκου είναι κάτοχος διδακτορικού, από το Τμήμα ΜΜΕ και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος DEA στην Ιστορία (Μηχανισμοί Προπαγάνδας) από το Πανεπιστήμιο PARIS 1. Επίσης, είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες: Αυγή, Καθημερινή , ΤΑ ΝΕΑ ,  πάντα ως αρθρογράφος με δική της στήλη και αντικείμενο την κριτική τηλεόρασης. Δίδαξε ως επισκέπτρια- επιστημονική συνεργάτης, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος  ΜΜΕ και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το 2014 εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων. Το 2016 ανέλαβε Πρόεδρος της Τεχνόπολης του ΔΑ (2016-2019). Τότε είχε την ιδέα και ανέλαβε την υλοποίηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας  του  προγράμματος «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»,  στο οποίο συμμετέχουν μαθήτριες και μαθητές από 6-18 ετών με τους δασκάλους και καθηγητές τους. Σήμερα, είναι μέλος του ΔΣ της Τεχνόπολης, έχοντας πάντα την ευθύνη του προγράμματος, το οποίο συνεχίζεται για 8η χρονιά. Παράλληλα, είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Πόπη Διαμαντάκου
Πόπη Διαμαντάκου

H Αλεξία Έβερτ θα διεκδίσει και πάλι την πρωτιά;

Η Αλεξία Έβερτ Αλβέρτη, κόρη του Μιλτιάδη και της Λίζας Έβερτ, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας, στην γειτονιά του Μετς. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου. Από το 1989 και για πολλά χρόνια εργάστηκε σε εταιρίες στον ιδιωτικό τομέα και σε διευθυντικές θέσεις στους τομείς των πωλήσεων, μάρκετινγκ, της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού και επικοινωνίας.

Το 2006 εξελέγη δημοτική σύμβουλος και διετέλεσε Αντιδήμαρχος στον τομέα της Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Ισότητας. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος των Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών Ελλάδος (ΟΠΕΔ/Υπουργείο Παιδείας) και στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΚΕΘΙ).

Το 2019 εξελέγη πρώτη σε ψήφους Δημοτική Σύμβουλος Αθηνών και ανέλαβε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. Το 1999 παντρεύτηκε τον Γιώργο Αλβέρτη και έχουν αποκτήσει έναν γιο.

Ποια είναι τα πιο γνωστά πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

Ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας υποψήφιος στην Αθήνα

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα θα είναι ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας. Όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», ο Βασίλης Ζούλιας μόλις στα 16 του χρόνια έκανε την πρώτη του επαγγελματική φωτογράφηση και εν συνεχεία εργάστηκε ως fashion editor με απόλυτη επιτυχία σε διάφορα περιοδικά συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Vogue για 20 χρόνια.

Το 2003 ανοίγει την πρώτη του μπουτίκ: Vassilis Zoulias Old Athens με αξεσουάρ δημιουργώντας αίσθηση στην Ελληνική αγορά. Από το 2008 παρουσιάζει με συνέπεια δυο με τρεις συλλογές τον χρόνο που περιλαμβάνουν pret-a-porter, demi couture και νυφικά. Στα highlights; Η Alison Brie το 2018 στην απονομή των Golden Globes αφιερωμένη στο metoo, φοράει το θρυλικό πλέον φόρεμα με παντελόνι που βγαίνει πρώτο στα πέντε καλύτερα looks της βραδιάς.

Ακολουθούν η Mindy Kaling στο Met Gala, η Natassa Lyonne στα Emmys, η Laura Dern, η Gwen Stefani, η Tina Fey και η Ariana Rockefeller είναι κάποιες που συγκαταλέγονται στις διεθνείς συνεργασίες του οίκου. Τον Δεκέμβριο του 2021 η Patricia Field η διάσημη στυλίστρια του sex and the city επιλέγει πέντε χαρακτηριστικά Zoulia’s look’s για την Lily Collins και το  «Emily in Paris» season 2 στο Netflix.

Σχεδόν σε μια βραδιά το Vassilis Zoulias brand αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον Οκτώβριο του 2022 ανοίγει το πρώτο flagship Μaison Zoulias κατάστημα με αποκλειστικά την συλλογή pret-a-porter στο Κολωνάκι. Την άνοιξη το 2023 η Kim Cattrall θα εμφανιστεί στην καινούργια σειρά του Netflix “glamorous” φορώντας Ζoulias.

Ποια είναι τα πιο γνωστά πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

Οι καλλιτέχνες που έχει στο πλευρό του ο Κώστας Μπακογιάννης

Ανάμεσα στους 351 δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους συναντάμε και τα ονόματα ηθοποιών και καλλιτεχνών. 

Η ηθοποιός Νικολέτα Καρρά είναι υποψήφια δημοτικοί σύμβουλος στην Αθήνα. Γεννήθηκε στην πρωτεύουσα και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια. Είναι πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας. Φοίτησε σε δραματική σχολή, εργάζεται ως ηθοποιός, ασχολείται επίσης με το χορό και το τραγούδι. Είναι γνωστή από τις δουλειές της στον κινηματογράφο και το θέατρο. 

Ποια είναι τα πιο γνωστά πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

O εικαστικός και ηθοποιός Άγγελος Παπαδημητρίου είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν και στην Εθνική γλυπτοθήκη. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, καθώς και με ιδιωτικούς θιάσους. Τραγούδησε τραγούδια μεγάλων Ελλήνων μουσικών, ενώ έχει βραβευτεί για όλες τις δραστηριότητες του, εικαστικές, θεατρικές κινηματογραφικές, τηλεοπτικές με τα μεγαλύτερα αντίστοιχα βραβεία. Τα τελευταία χρόνια είναι αντιπρόεδρος της Τεχνόπολης.

Ποια είναι τα πιο γνωστά πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

H μουσικός, ανιψιά του Μίμη Θεοδωράκη, Μάρω, είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με τον Κώστα Μπακογιάννη. Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο (Αθήνα) και έλαβε το δίπλωμα πιάνου με ομόφωνη ψήφο αριστείας (First Class Honours with Distinction). 

Επιπλέον, σπούδασε «Τραγούδι και Φωνητική», ενώ παρακολούθησε σεμινάρια για τη «Μουσικοκινητική Αγωγή», καθώς και για τη «Δραματουργία της Φωνής». Σήμερα, είναι μια καταξιωμένη συγγραφέας. Έχει γράψει περισσότερα από 58 βιβλία για παιδιά, ενώ αποσπάσματα των ιστοριών της έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικά σχολικά βιβλία. Εκτός από τη συγγραφική της καριέρα, η Μάρω Θεοδωράκη διδάσκει το μάθημα «Εκπαίδευση φωνής & υποκριτική μέσα από το τραγούδι» σε διάφορες ελληνικές σχολές υποκριτικής από το 1998 και έχει εργαστεί ως καθηγήτρια «Φωνής και Λόγου» στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College).

Έχει επίσης συνθέσει πρωτότυπη μουσική για αρκετές ελληνικές θεατρικές παραστάσεις και έχει συμμετάσχει ως Music Instructor (Voice Teacher & Singing Coach) σε πολλές μουσικές παραστάσεις. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα της Μάρως υπήρξε η συνεργασία της με τον Έλληνα σκηνοθέτη Μένιο Δεληιωτζάκη. Συνέθεσε τη μουσική για την αναγνωρισμένη από την κριτική σειρά ντοκιμαντέρ του The Dark Turtle Dove – ένα αφιέρωμα στον διάσημο Έλληνα συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη – που προβλήθηκε στην Ελληνική Εθνική Τηλεόραση το 2011.

Ποια είναι τα πιο γνωστά πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

H παραγωγός Φρόσω Ράλλη θα είναι, επίσης, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο της Αθήνας. Η Φρόσω Ράλλη κατείχε την θέση του CEO των ΑΤΑ Studios από το 1996 έως το 2012 και συνεχίζει να ασχολείται ενεργά σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων. Έχει κάνει την παραγωγή δύο θεατρικών παραστάσεων. Εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου συνεργάστηκε στενά με τη Μελίνα Μερκούρη κατά τη διάρκεια της υπουργίας της. Την περίοδο αυτή ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του θεσμού «Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». 

Ποια είναι τα πιο γνωστά πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

Για να δείτε και τους 351 υποψήφιους του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ