Σινέντ Ο' Κόνορ: Πέθανε στα 56 της χρόνια η θρυλική τραγουδίστρια
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική τραγουδίστρια Σινέντ Ο' Κόνορ, στα 56 της χρόνια.
Ο θάνατος της έρχεται αφότου ο 17χρονος γιος της, Σέιν, έβαλε τέλος στην ζωή του, τον Ιανουάριο του 2022, αφού το έσκασε από το νοσοκομείο που παρακολουθούνταν μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.
Sinead O’Connor, acclaimed Dublin singer, dies aged 56 https://t.co/00uq4SjSHr
— The Irish Times (@IrishTimes) July 26, 2023
Η Ιρλανδή τραγουδίστρια έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο το 1990 με τη συγκλονιστική διασκευή της στο Nothing Compares 2 U του Prince.
Η Σινέντ Ο' Κόνορ είχε μια ταραχώδη ζωή, παλεύοντας για χρόνια με προβλήματα στην ψυχική της υγεία.
Σινέντ Ο' Κόνορ: H ζωή και η καριέρα της
Η Sinead O'Connor γεννήθηκε το 1966 στην Ιρλανδία και έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1980 με το άλμπουμ της «The Lion and the Cobra». Διακρίθηκε με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της το 1990 με τίτλο «I Do Not Want What I Haven' t Got», το οποίο βαθμολογήθηκε ως το δεύτερο καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς από το ΝΜΕ.
Την ίδια χρονιά συμμετείχε σε μία συναυλία των Pink Floyd καλεσμένη από τoν Roger Waters. Την επιτυχία της αυτή ακολούθησε το single «Nothing Compares Τo You», που κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες για βραβείο Grammy συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Άλμπουμ και Καλύτερου Τραγουδιού. Για έντεκα εβδομάδες βρισκόταν στην πρώτη θέση στην Ιρλανδία όπως και στη Γερμανία. Το βίντεο του Nothing Compares Το Υου κέρδισε το βραβείο MTV για το Βίντεο της Χρονιάς και η Sinead O'Connor ονομάστηκε Καλλιτέχνης της Χρονιάς το 1991.
Το 1990 συνέβαλε σε μία διασκευή του «You Do Something To Me», αφιέρωμα στο AIDS. Μοιράζοντας τον χρόνο της για εννιά χρόνια μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες επέστρεψε στο σπίτι της στο Δουβλίνο το 1992 για να αφοσιωθεί στην ανατροφή του εξάχρονου γιου της που είχε αποκτήσει με τον ντράμερ John Reynolds τη δεκαετία του '80. Τους επερχόμενους μήνες τους πέρασε τραγουδώντας με τον δάσκαλό της Frank Meriman στο Parnell School of Music. Το 1992, επίσης, συνέβαλε φωνητικά στο «Come talk to me» και το 1993 συνέβαλλε στο σάουντρακ για την ταινία «In the Name of the Father» με το τραγούδι «You Made Me the Thief of Your Heart» με τη συνεισφορά του τραγουδιστή των U2 Βοno. To 1995 συμμετείχε στο μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza, αλλά τα σχέδιά της ανατράπηκαν όταν έμεινε για δεύτερη φορά έγκυος. Το 1997 έπαιξε στην ταινία του Neil Jordan The Butcher Boy.
Το 2000 κυκλοφόρησε το «Faith and Courage» στο συμπεριλαμβάνεται του single No woman no Man. Την παραμονή της κυκλοφορίας του η ίδια ανακοίνωσε πως είναι ομοφυλόφιλη κάτι το οποίο αργότερα ανακάλεσε. Το 2003 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της «She Who Dwells in the Secret Place of the Most High Shall Abide Under the Shadow of the Almighty» και αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον μουσικό χώρο. Στο άλμπουμ της Collaborations, το οποίο κυκλοφόρησε το 2005, συνεργάστηκε με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ύστερα από μία μικρή χρονική περίοδο αδράνειας ανακοίνωσε σε συνέντευξή της ότι η αποχώρησή της αφορούσε αποκλειστικά την ποπ και ροκ μουσική και ότι ήθελε να δοκιμάσει και άλλα είδη. Το reggae άλμπουμ «Throw Down Your Arms» δέχθηκε θετικές κριτικές το 2005. Στις 8 Νοεμβρίου του 2006 παρουσίασε 7 τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ της Theology, το οποίο κυκλοφόρησε τελικά το 2007.
Τον Ιανουάριο του 2010 η Ο' Κόνορ πραγματοποίησε ένα ντουέτο με την τραγουδίστρια Μαίρη Τζ. Μπλάιζ με τίτλο «This is to Mother You». Τα έσοδα από τις πωλήσεις του τραγουδιού δωρήθηκαν στον οργανισμό GEMS.
Τον Φεβρουάριο του 2012 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «How About I Be Me». Ανάμεσαστα singles ήταν και το τραγούδι «Lay your head down», γραμμένο από τους Βrian Byrne και Glenn Close για το soundtrack της ταινίας Albert Nobbs.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.