- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τέλος η Κρίστι Νόεμ από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Τραμπ
Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν από την Οκλαχόμα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομάκρυνε την υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας, Κρίστι Νόεμ - Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά την υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας, Κρίστι Νόεμ. Τη θέση της όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Truth Social, θα πάρει ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Οκλαχόμα, Μαρκγουέιν Μάλιν, η θητεία του οποίου θα αρχίσει από τις 31 Μαρτίου.
Η Κρίστι Νόεμ σύμφωνα με τον Τραμπ, θα αναλάβει στη θέση της ειδικής απεσταλμένης στην πρωτοβουλία «Ασπίδα της Αμερικής» (Shield of the Americas), τη νέα πρωτοβουλία για την ασφάλεια στο δυτικό ημισφαίριο.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Τραμπ
«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι ο πολύ σεβαστός γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών από τη μεγάλη πολιτεία της Οκλαχόμα, Μαρκγουέιν Μάλιν, θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών (DHS), με ισχύ από τις 31 Μαρτίου 2026.
Η τρέχουσα υπουργός, Κρίστι Νόεμ, η οποία μας έχει υπηρετήσει καλά και έχει επιτύχει πολλά και εντυπωσιακά αποτελέσματα (ειδικά στα σύνορα!), θα μετακινηθεί στη θέση της ειδικής απεσταλμένης για την “Ασπίδα της Αμερικής” (The Shield of the Americas), τη νέα μας πρωτοβουλία για την ασφάλεια στο δυτικό ημισφαίριο, την οποία θα ανακοινώσουμε το Σάββατο στο Ντόραλ της Φλόριντα. Ευχαριστώ την Κρίστι για την υπηρεσία της στο υπουργείο Εσωτερικών.
Με 10 χρόνια υπηρεσίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών και 3 χρόνια στο Γερουσία, ο Μαρκγουέιν έχει κάνει εξαιρετική δουλειά εκπροσωπώντας τον υπέροχο λαό της Οκλαχόμα, όπου κέρδισα και τις 77 από τις 77 κομητείες — το 2016, το 2020 και το 2024!
Πολεμιστής του MAGA και πρώην αήττητος επαγγελματίας μαχητής MMA, ο Μαρκγουέιν τα πηγαίνει πραγματικά καλά με τους ανθρώπους και γνωρίζει τη σοφία και το θάρρος που απαιτούνται για την προώθηση της ατζέντας «Πρώτα η Αμερική» (America First). Ως ο μόνος Αμερικανός γηγενής στη Γερουσία, ο Μαρκγουέιν είναι ένας φανταστικός υποστηρικτής των απίστευτων φυλετικών κοινοτήτων μας.
Ο Μαρκγουέιν θα εργαστεί ακούραστα για να διατηρήσει τα σύνορά μας ασφαλή, να σταματήσει την παράνομη είσοδο μεταναστών, δολοφόνων και άλλων εγκληματιών στη χώρα μας, να τερματίσει τη μάστιγα των παράνομων ναρκωτικών και να ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΣΦΑΛΗ. Ο Μαρκγουέιν θα είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!», καταλήγει η ανακοίνωση του Τραμπ.
Η Νόεμ αντιμετώπισε σφοδρή κριτική, κυρίως λόγω της διαχείρισης της καταστολής της μετανάστευσης και της αντίδρασης της υπουργείου της μετά τις δολοφονίες δύο διαδηλωτών στη Μινεάπολη από αξιωματούχους επιβολής του νόμου. Η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα δέχθηκε επίσης κριτική για τον τρόπο που η υπουργείο της διαχειρίστηκε τα δισεκατομμύρια δολάρια που της είχαν παραχωρηθεί από το Κογκρέσο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από 100 ευρώ και πάνω η βόλτα
Σε τροχιά εξέγερσης τα σχολεία - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Bρίσκεται πλέον στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης με φόντο την κληρονομιά
Οι Φιλελεύθεροι ζητούν στοιχεία για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ιδιοκτήτες της ομάδας
Συναγερμός μετά τον εντοπισμό ύποπτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη Λευκορωσία
Νοσηλεύεται στο Τενεσί - Παγώνουν οι εκτελέσεις και ξεκινά έρευνα
Πολιτικοί τριγμοί για την κυβέρνηση Σάντσεθ - Στους δρόμους οι ενοικιαστές
Απολύθηκε ένας από τους 7 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό
Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα
Τι σημαίνει για τις τιμές
Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου
Ενόψει των εκλογών της 27ης Οκτωβρίου
Η Ένωση Ενοικιαστών δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις μαζικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου
Η Σιμπέλ Σαβέλα επρόκειτο το βράδυ της Τρίτης να παραδώσει τη μικρή Βίβιαν στον πρώην σύζυγό της
Αξιωματούχος χαρακτήρισε τα τηλεοπτικά δίκτυα «επιδεικτικά και ανέντιμα»
Δακρυγόνα στο Στρασβούργο, πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών στη Μασσαλία και πυρπολημένοι κάδοι στη Ρεν
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στους κινδύνους που εγκυμονεί η νέα τεχνολογία
Πώς πείστηκε η Jane Doe να τους καταγγείλει
Έρευνες σε Γερμανία και εξωτερικό για την εξάρθρωση δικτύου παραγωγής ακροδεξιού υλικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.