Κοσμος

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού

Σε εξέλιξη επιχειρήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
© EPA / Ukranian Presidential Press Service

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η ανακοίνωση για την εκκίνηση των επιχειρήσεων αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα (10.6) ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο του πολέμου, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επιχειρήσεις αυτές.

«Ενέργειες αντεπίθεσης και άμυνας βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία και δεν θα μιλήσω για αυτές λεπτομερώς», τόνισε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στους στρατιώτες μας και εγώ τους εμπιστεύομαι».

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη μεγάλη αντεπίθεση κατά του ρωσικού στρατού. Ο ρωσικός στρατός έχει αναφέρει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κυρίως στο νότιο μέτωπο τις τελευταίες έξι ημέρες. Ο Πούτιν, ωστόσο, υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός απέτυχε «να επιτύχει τους στόχους του» κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων και έχει υποστεί μεγάλες απώλειες. Οι ουκρανικές αρχές από την πλευρά τους δείχνουν να υποβαθμίζουν την έκταση των μαχών στο μέτωπο τις τελευταίες ημέρες, και δεν αναφέρονται με λεπτομέρειες στη στρατηγική τους.

Σήμερα, ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της Διοίκησης Ανατολικής Ουκρανίας δήλωσε ότι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν 1.400 μέτρα γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ στα ανατολικά.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε τον «ηρωισμό του στρατού» στις σκληρές μάχες στον νότο της Ουκρανίας

Την Παρασκευή (9.6) ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε «τον ηρωισμό» του στρατού του την ώρα που σφοδρές μάχες μαίνονται στον νότο της χώρας, σε σημείο που παραπέμπει στην αντεπίθεση του Κιέβου που είχε ανακοινωθεί από καιρό. «Στους στρατιώτες μας, σε όλους αυτούς που μπήκαν σε ιδιαίτερα σκληρές μάχες αυτές τις ημέρες. Είμαστε μάρτυρες του ηρωισμού σας και είμαστε ευγνώμονες για κάθε λεπτό της ζωής σας», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθημερινό του μήνυμα.

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες για αντεπίθεση προκειμένου να ανακαταλάβουν εδάφη στα ανατολικά και στον νότο, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται καμιά επίσημη ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ