- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ βάζει τέλος στη σχολική απεργία και αποφοιτά στα 20
Κατηγορεί τη Ρωσία για την «οικοκτονία»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αποφοιτά από το λύκειο και τερματίζει τη σχολική της απεργία
Η σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει την εμβληματική σχολική της απεργία, η οποία ξεκίνησε το 2018, καθώς αποφοιτά σήμερα από το σχολείο της στη Σουηδία, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία για την κατάρρευση του φράγματος της Καχόβκα στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντάς το μια ενέργεια «οικοκτονίας».
«Σήμερα αποφοιτώ από το λύκειο, που σημαίνει ότι δεν θα μπορώ πλέον να κάνω σχολική απεργία για το κλίμα. Αυτή είναι λοιπόν η τελευταία μου σχολική απεργία», έγραψε στο Twitter η 20χρονη Σουηδή.
Η εμπνευστής του κινήματος Fridays for Future, ωστόσο, σκοπεύει να συμμετάσχει και σε άλλες μορφές διαδηλώσεων τις Παρασκευές, όπως διευκρινίζει η ίδια.
«Θα συνεχίσω να διαδηλώνω τις Παρασκευές, ακόμα κι αν τεχνικά δεν θα είναι πλέον απεργία στα σχολεία», είπε.
«Όταν ξεκίνησα να απεργώ το 2018, δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα οδηγούσε σε κάτι», σχολίασε σήμερα η Τούνμπεργκ.
«Το 2019, εκατομμύρια νέοι άνθρωποι» δεν πήγαν σχολείο «για το κλίμα» και «πλημμύρισαν τους δρόμους σε περισσότερες από 180 χώρες», όπως περιγράφει.
School strike week 251. Today, I graduate from school, which means I’ll no longer be able to school strike for the climate. This is then the last school strike for me, so I guess I have to write something on this day.
— Greta Thunberg (@GretaThunberg) June 9, 2023
Thread🧵 pic.twitter.com/KX8hHFDyNG
Πέρα από τις απεργίες της για το κλίμα, η νεαρή ακτιβίστρια επιτίθεται τακτικά σε πολιτικούς και κυβερνήσεις για την καταγγελλόμενη αδράνειά τους σε ζητήματα για το κλίμα.
Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την καταστροφή του φράγματος για την οποία το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται, η Τούνμπεργκ δήλωσε: «Αυτή η οικοκτονία ως μια συνέχιση της απρόκλητης ολοκληρωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια ακόμη ωμότητα που αφήνει άφωνο τον κόσμο. Τα μάτια μας βρίσκονται για μια ακόμη φορά πάνω στη Ρωσία που πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτά τα εγκλήματα», έγραψε χθες στο Twitter.
Στην Τούνμπεργκ απάντησε μέσω Twitter ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι λέγοντας: «Σας ευχαριστώ για τη θέση σας και γιατί υποστηρίζετε την αλήθεια@ΓκρέταΤούνμπεργκ! (Η Ρωσία) πρέπει να λογοδοτήσει για το κακό που έκανε στον κόσμο, στη ζωή και στη φύση!».
This ecocide as a continuation of Russias unprovoked full-scale invasion of Ukraine is yet another atrocity which leaves the world lost for words. Our eyes are once again on Russia who must be held accountable for their crimes. https://t.co/GDWrJnMkmb
— Greta Thunberg (@GretaThunberg) June 8, 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.