Κοσμος

Συνεχίζει τη δημοσκοπική της άνοδο η γερμανική ακροδεξιά: Στο 19% το AfD

Mοιράζεται πλέον τη δεύτερη θέση με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εναλλακτική για τη Γερμανία: Στο 19% το ακροδεξιό AfD σε νέα δημοσκόπηση - Συνεχίζει την άνοδό του - Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο της χώρας.
Στο 19% ανέρχεται το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, σε νέα δημοσκόπηση © EPA/Filip Singer

Εναλλακτική για τη Γερμανία: Στο 19% το ακροδεξιό AfD σε νέα δημοσκόπηση - Συνεχίζει την άνοδό του - Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο της χώρας.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συνεχίζει τη δημοσκοπική της άνοδο, καθώς σε τελευταία έρευνα μοιράζεται τη δεύτερη θέση με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της BILD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει 1,5 μονάδα και περιορίζεται στο 26,5%, ενώ η AfD κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 19%.

Στο ίδιο ποσοστό βρίσκεται και το SPD, με απώλεια επίσης 1,5 μονάδας. Οι Πράσινοι ενισχύονται κατά μισή μονάδα και φθάνουν στο 13,5%, όπως και οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι οποίοι βρίσκονται στο 9%. Η Αριστερά κερδίζει μισή μονάδα και βρίσκεται ακριβώς στο όριο του 5%.

Με βάση τη συγκεκριμένη μέτρηση, θα μπορούσε να σχηματιστεί μόνο τρικομματική κυβέρνηση, είτε CDU/CSU, SPD και FDP είτε CDU/CSU, Πρασίνων και FDP είτε CDU/CSU, SPD, Πρασίνων. 

«Η αδυναμία της Χριστιανικής Ένωσης και του SPD καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον σχηματισμό κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο καγκελάριος θα προερχόταν από την Ένωση», δήλωσε ο επικεφαλής του INSA, Χέρμαν Μπλίνκερτ.

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί της Γερμανίας

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, ο δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Ακολουθούν ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Χέντρικ Βουστ, ο αρχηγός του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ και ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έτζντεμιρ. 

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς περιορίζεται στην έκτη θέση της κατάταξης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ