Κοσμος

Εννέα εκατομμύρια περισσότεροι Βρετανοί παρακολούθησαν την κηδεία της Ελισάβετ από τη στέψη Βασιλιά Καρόλου

Ο ρόλος της κακοκαιρίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα
© EPA/NEIL HALL

Βασιλιάς Κάρολος: Εννέα εκατομμύρια περισσότεροι Βρετανοί παρακολούθησαν την κηδεία της Ελισάβετ από τη στέψη - Ο ρόλος της κακοκαιρίας

Παρά το παράδοξο της είδησης, η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ παρακολουθήθηκε από εννέα εκατομμύρια περισσότερους Βρετανούς από ό,τι η τελετή στέψης του διαδόχου και πρωτότοκου γιου της, Καρόλου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τηλεθέασης που αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Guardian", η τελετή στέψης του 75χρονου μονάρχη το Σάββατο είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση της χρονιάς, αλλά για τους Βρετανούς δεν ήταν τόσο ελκυστική όσο η κηδεία της μητέρας του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου 29 εκατομμύρια Βρετανοί παρακολούθησαν την κηδεία της μητέρας του μονάρχη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ η τελετή στέψης του Καρόλου είχε 20 εκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με το αντίστοιχο άρθρο.

Η τελετή στέψης του μονάρχη μπορεί να ήταν το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, ωστόσο τα νούμερα της τηλεθέασης ήταν σημαντικά μικρότερα από αυτά της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ. Παρόλα αυτά, η κακοκαιρία που επικράτησε σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έπαιξε θετικό ρόλο στην αύξηση της τηλεθέασης, καθώς αρκετοί πολίτες παρακολούθησαν το τελετουργικό από την άνεση του σπιτιού τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ