Κοσμος

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ σε 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα - Το βίντεο του Guardian

Οι σημαντικότερες στιγμές και η τελευταία αδημοσίευτη φωτογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνες από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ
Εικόνες από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ © Guardian News/YouTube

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ σε ένα βίντεο με χαρακτηριστικές σκηνές που ετοίμασε ο Guardian. Το τελευταίο αντίο από τη βασιλική οικογένεια και η αδημοσίευτη φωτογραφία στα social media.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναπαύεται στην τελευταία της κατοικία στο Κάστρο του Ουίνσδορ, μαζί με τον σύζυγό της, Φίλιππο.

Πριν από την ιδιωτική τελετή στο παρεκλήσσι του Αγίου Γεωργίου, παρουσία μόνο μελών της βασιλικής οικογένειας, τελέστηκε σε ζωντανή μετάδοση η κηδεία της, την οποία παρακολούθησαν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Τα δάκρυα της 7χρονης πριγκίπισσας Σάρλοτ υπό το βλέμμα της μητέρας της, Κέιτ Μίντλετον, και τα σκυλιά κόργκι που περίμεναν μπροστά στο κάστρο του Ουίνσδορ, ήταν ορισμένες από τις στιγμές που ξεχώρισαν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η σορός τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη, αφού πρώτα αφαιρέθηκαν από το φέρετρο τα σύμβολα της εξουσίας της: Το στέμμα, η σφαίρα και το σκήπτρο. Σημειώνεται ότι στο ίδιο παρεκκλήσι έχουν ταφεί οι γονείς της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και η αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» δημοσιεύει ένα βίντεο, διάρκειας 2 λεπτών και 15 δευτερολέπτων, με τις σημαντικότερες στιγμές από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Από τον τελευταίο άνθρωπο που υποκλίθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη στιγμή που ο Αυλάρχης μετακινεί το στέμμα από το φέρετρο.

How the day of Queen Elizabeth’s funeral unfolded

Η βασιλική οικογένεια αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ με σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία

Εν τω μεταξύ η βασιλική οικογένεια ανήρτησε στα social media μια άγνωστη μέχρι σήμερα φωτογραφία της Ελισάβετ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να πει το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα που παρέμεινε στον βρετανικό θρόνο τα τελευταία 70 χρόνια.

Σε αυτήν τη φωτογραφία η βασίλισσα Ελισάβετ, ντυμένη απλά, φαίνεται να περπατά σε πλαγιά βουνού στη Βρετανία. Φορά γυαλιά ηλίου και καλύπτει τα μαλλιά της με ένα μαντήλι.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας η βασιλική οικογένεια επέλεξε φράση από έργο του Σαίξπηρ. Συγκεκριμένα, τα λόγια είναι από τον Άμλετ και χρησιμοποιήθηκαν από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ στο πρώτο του διάγγελμα μετά την ανάληψη της βασιλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Μακάρι οι Άγγελοι να σε συνοδεύουν στην τελευταία σου κατοικία».

Εκτός από τον Guardian, βίντεο με τις κυριότερες στιγμές από τη χθεσινή κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ δημοσίευσε στα social media και η Telegraph:

Queen Elizabeth II: Key moments from state funeral

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ