Κοσμος

«Ποια είναι αυτή;»: Δεν πέρασε το face control της Αυστραλιανής τηλεόρασης η Λιζ Τρας

Θεώρησαν ότι πρόκειται για κάποιο «μικρό» μέλος της βασιλικής οικογένειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, στα μαύρα ντυμένη, βγαίνει από την Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, στα μαύρα ντυμένη, βγαίνει από την Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο © EPA/ADAM VAUGHAN

Παρουσιαστές στην Αυστραλία δεν αναγνώρισαν τη Λιζ Τρας στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Μάλλον θα πρόκειται για κάποιο "δευτερεύον" μέλος της βασιλικής οικογένειας» ακούγεται να λέει παρουσιαστής σε τηλεοπτικό κανάλι της Αυστραλίας, αναφερόμενος στη Λιζ Τρας, τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, η οποία προσέρχεται στο Αββαείο του Γουέστμινστερ για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η γκάφα των παρουσιαστών διορθώθηκε on air, καθώς ο ένας από αυτούς ακούγεται να λέει στη συνέχεια, απολογούμενος: «Μας είπαν ότι πρόκειται για τη Λιζ Τρας, τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας».

Η Λιζ Τρας διαδέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η βασίλισσα Ελισάβετ πρόλαβε να την ορκίσει πρωθυπουργό της Βρετανίας λίγες ημέρες πριν πεθάνει.

Η Λιζ Τρας ήταν ντυμένη στα μαύρα και φορούσε ένα καπέλο. Ακολουθεί το βίντεο του Guardian με τα όσα εκτυλίχθηκαν στη ζωντανή μετάδοση του τηλεοπτικού καναλιού στην Αυστραλία, την ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ:

Australian presenters struggle to identify Liz Truss: 'Maybe a minor royal?'

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ