Κοσμος

Η στιγμή που ο Αυλάρχης μετακινεί το στέμμα από το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ (βίντεο)

Δισεκατομμύρια οι τηλεθεατές της ιστορικής τελετής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλίσσα Ελισάβετ
Κηδεία Ελισάβετ © Getty Images/Ideal Image

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Η στιγμή που φαιρέθηκαν από το φέρετρο τα σύμβολα της εξουσίας -το στέμμα, η σφαίρα και το σκήπτρο.

Σε μια ιδιωτική τελετή της οικογένειας, το φέρετρο της Ελισάβετ και του συζύγου της, Φιλίππου, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι σε ηλικία 99 ετών, ενταφιάστηκε στο ίδιο παρεκκλήσι όπου αναπαύονται οι γονείς και η αδερφής της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Εκατοντάδες παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παρευρέθηκαν νωρίτερα στην τελετή στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου.

Το τελετουργικό ήταν επιβλητικό και μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση στα περισσότερα ΜΜΕ του κόσμου, δημιουργώντας ένα ταυτόχρονο παγκόσμιο γεγονός.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όπου αφαιρέθηκαν από το φέρετρο και τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα το σκήπτρο, το στέμμα και η σφαίρα, τα βασιλικά εμβλήματα. Ο Αυλάρχης, ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βασιλικής αυλής, έσπασε τη ράβδο του αξιώματός του και την τοποθέτησε πάνω στο φέρετρο, συμβολίζοντας το τέλος της υπηρεσίας του στη μονάρχη.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη, μαζί με εκείνο του συζύγου της Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππου. Στον βασιλικό τάφο αναπαύονται επίσης οι γονείς της και η αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Συνολικά, σε όλο τον πλανήτη, ανέφερε η Daily Mail, πάνω από 4,1 δισ. άνθρωποι εκτιμάται ότι παρακολούθησαν τηλεοπτικά την κηδεία. Είναι σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη, ένα πλήθος μεγαλύτερο από τα 2,5 δισ. που παρακολούθησαν την κηδεία της Νταϊάνα το 1997, ακόμη και τα 3,6 δισ. των Ολυμπιακών αγώνων της Ατλάντα, το 1996.

Historic moment Queen's crown is removed for final time

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ