Κοσμος

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Δεν θα φωταγωγηθεί η Όπερα του Σίδνεϊ για λόγους οικονομίας

Οι ανακοίνωση των αρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όπερα του Σίδνεϊ
© EPA/ BIANCA DE MARCHI

Βασιλιάς Κάρολος: Οικονομικοί οι λόγοι που δεν θα φωταγωγηθεί το κτίριο της Όπερας του Σίδνεϊ για τη στέψη

Η απόφαση να μην φωταγωγηθεί το κτίριο της Όπερα του Σίδνεϊ με την ευκαιρία της στέψης του βασιλιά Καρόλου ήταν ένα μέτρο για τη μείωση δαπανών, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της πολιτειακής κυβέρνησης στη Νέα Νότια Ουαλία.

Στην Αυστραλία, όπου ο βασιλιάς Κάρολος είναι αρχηγός του Κράτους, ο ρόλος της μοναρχίας είναι αμφιλεγόμενος. Ενώ πολλά δημόσια κτίρια και μνημεία, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου του Κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα Καμπέρα, θα φωταγωγηθούν σήμερα το βράδυ για τη στέψη, το κτίριο της Όπερας του Σίδνεϊ, που φωταγωγήθηκε πέρυσι μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β, δεν θα περιλαμβάνεται σε αυτά.

«Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας πιστεύει ότι πέτυχε τη σωστή ισορροπία σε ό,τι αφορά το να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της κοινότητας για τον εορτασμό της περίστασης αυτής και το να λάβει υπόψιν τις δημόσιες δαπάνες», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα υποστηρικτές της βρετανικής μοναρχίας και ξένοι αξιωματούχοι συρρέουν στο Λονδίνο για τη στέψη του Καρόλου Γ'.

Τελετή στέψης δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 70 χρόνια. Οκτώ μήνες μετά την άνοδό του στο θρόνο έπειτα από το θάνατο της Ελισάβετ Β', ο 74χρονος μονάρχης, συνοδευόμενος από την 75χρονη βασίλισσα Καμίλα, θα λάβει το στέμμα και το χρίσμα στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ ενώπιον 2.300 προσκεκλημένων και ασφαλώς εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ