- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέλος από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Φινλανδίας η Σάνα Μάριν
Τον προσεχή Σεπτέμβριο
Φινλανδία: Η απερχόμενη πρωθυπουργός Σάνα Μάριν θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος
Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια σε συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι θα διατηρήσει τη βουλευτική της ιδιότητα στη νέα βουλή που θα σχηματιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Η 37χρονη Μάριν, το πολιτικό μέλλον της οποίας έχει αποτελέσει αντικείμενο εικασιών, δήλωσε: «Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν θα επιδιώξω νέα εντολή επικεφαλής του SDP στο επόμενο συνέδριο του Σεπτεμβρίου».
«Θα ξεκινήσω τη δουλειά μου ως βουλευτής την ερχόμενη εβδομάδα και ευελπιστώ να μπορέσω να έχω και πιο ήρεμη ζωή», σχολίασε η Μάριν ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι υποψήφια πρόεδρος και ότι δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση για θέση στο εξωτερικό.
Η Μάριν ηττήθηκε στις εκλογές της Κυριακής σε μια εκλογική αναμέτρηση που κρίθηκε σε ποσοστά μικρότερα της μονάδας.
Το κόμμα της ήρθε τρίτο με 19,9%, ποσοστό με το οποίο, ωστόσο, αύξησε τις έδρες που είχε έως τώρα στο κοινοβούλιο. Επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Πέτερι Όρπο, ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος «Εθνική Συμμαχία», το οποίο ήρθε πρώτο με 20,8%, αυξάνοντας κατά 3,6% το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
Εντυπωσιακή ήταν επίσης η άνοδος της ακροδεξιάς, καθώς το Κόμμα των Φινλανδών ήρθε δεύτερο με 20,1%, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει λάβει στην ιστορία του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.