- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ανεμοστρόβιλοι και σφοδρές καταιγίδες σάρωσαν τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 21 νεκροί
Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις
HΠΑ: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους και καταιγίδες – Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις νότιες και κεντροανατολικές ΗΠΑ λόγω ανεμοστρόβιλων και σφοδρών καταιγίδων που κατέστρεψαν σπίτια και επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών.
Το Τενεσί μετρά επτά νεκρούς λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που έπληξαν στη κομητεία ΜακΝέρι ανατολικά του Μέμφις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μάγκι Χάναν, εκπρόσωπος της πολιτειακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.
Ο αριθμός τους έρχεται να προστεθεί στα 14 άλλα θύματα στις πολιτείες του Αρκάνσας, του Μισισιπί και της Αλαμπάμα, στον αμερικανικό Νότο, καθώς και σε αυτές της Ιντιιάνα και του Ιλινόις, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας.
Η Λιτλ Ροκ, πρωτεύουσα του Αρκάνσας, δέχθηκε ιδιαίτερα σφοδρό πλήγμα. Οι κάτοικοι αντίκρισαν εικόνες καταστροφής, με αυτοκίνητα να έχουν αναποδογυριστεί, τεράστια δέντρα να έχουν ξεριζωθεί, στύλους τηλεπικοινωνιών να έχουν σπάσει ή ακόμα και σπίτια να έχουν διαλυθεί. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την πολιτεία, σύμφωνα με την κυβερνήτρια Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.
«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και αναζητούν καταφύγιο», δήλωσε ο δήμαρχος της Λιτλ Ροκ Φρανκ Σκοτ.
Η Σάντερς, που δήλωσε το Σάββατο ότι συνομίλησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είχε αναπτύξει περίπου 100 μέλη της εθνοφρουράς.
Οι αρχές του Μισισιπί από την πλευρές τους ανακοίνωσαν έναν θάνατο και πολλούς τραυματισμούς στην κομητεία Ποντοτόκ σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων, νότια του Μέμφις.
Ένας ηλικιωμένος σκοτώθηκε επίσης στην Αλαμπάμα όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε το σπίτι του, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης Χάντσβιλ κοντά στα όρια της πολιτείας με το Τενεσί.
Scary scenes last night as a tornado moved through Tunica, MS in northern Mississippi (south of Memphis, TN). Numerous tornadoes touched down on Friday and crews from the National Weather Service will be surveying damage in the coming days. pic.twitter.com/mYjJ8go6sK
— WeatherNation (@WeatherNation) April 1, 2023
Στο βόρειο τμήμα της χώρας, στη μικρή πόλη Μπελβιντέρε, δυτικά του Σικάγο στην πολιτεία Ιλινόις, κατέρρευσε λόγω της σφοδρής καταιγίδας μέρος της στέγης και της πρόσοψης του θεάτρου την ώρα μουσικής συναυλίας.
Ο Σον Σαντλ, αρχηγός των πυροσβεστών στο Μπελβιντέρε, έκανε λόγο για έναν νεκρό και 28 τραυματίες, εκ των οποίων πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Στην κομητεία Κρόφορντ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατάρρευση κατοικίας, δήλωσε ο Κέβιν Σουρ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Ιλινόις.
Στη γειτονική πολιτεία Ιντιάνα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας καταιγίδας στην κομητεία Σάλιβαν, σύμφωνα με τις αρχές.
Πάνω από 650.000 νοικοκυριά έμειναν χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Οχάιο, την Πενσιλβάνια, το Τενεσί, το Κεντάκι και τη Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο PowerOutage.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.