Κοσμος

Πολωνία και Βρετανία θα κατασκευάσουν προσωρινά χωριά στην Ουκρανία

Θα βοηθήσουν να δοθεί φως, θέρμανση και κατοικία σε αυτούς που έμειναν ανέστιοι από τη ρωσική εισβολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσωρινά χωριά θα κατασκευαστούν στην Ουκρανία μέσω σύμπραξης Ηνωμένου Βασιλείου - Πολωνίας, για όσους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω της ρωσικής εισβολής.
Βρετανία και Πολωνία θα κατασκευάσουν δύο προσωρινά χωριά στη δυτική και κεντρική Ουκρανία © EPA/Maria Senovilla

Προσωρινά χωριά θα κατασκευαστούν στην Ουκρανία μέσω σύμπραξης Ηνωμένου Βασιλείου - Πολωνίας, για όσους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω της ρωσικής εισβολής.

Βρετανία και Πολωνία θα κατασκευάσουν δύο προσωρινά χωριά στη δυτική και κεντρική Ουκρανία, προκειμένου να βρουν κατάλυμα όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε το Λονδίνο, το οποίο δεσμεύτηκε επίσης να παράσχει χρηματοδότηση 12,3 εκατ. δολ.

Περισσότεροι από 118.000 Ουκρανοί έχουν φιλοξενηθεί από βρετανικές οικογένειες στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η βρετανική κυβέρνηση μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, ωστόσο ορισμένοι αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να βρουν μόνιμη στέγαση.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα χωριά στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας και το Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν πάνω από 700 ανθρώπους, ένα μικρό μέρος των εκατομμυρίων εκτοπισμένων που έχουν μετεγκασταθεί σε άλλα μέρη της Ουκρανίας ή έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

«Αυτή η νέα σύμπραξη Ηνωμένου Βασιλείου – Πολωνίας θα βοηθήσει να δοθεί φως, θέρμανση και σπίτια σε αυτούς που είναι σε μεγαλύτερη ανάγκη», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ