Ελλαδα

Βάνα Νικολαΐδου: «Δεν έχω απειληθεί αλλά φοβάμαι για την ασφάλειά μου»

«Το αφήσαμε και ξεχείλωσε στην Ελλάδα με το άστο δεν πειράζει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nikolaidou

Βάνα Νικολαΐδου: «Δεν έχω απειληθεί αλλά φοβάμαι για την ασφάλειά μου» - «Το αφήσαμε και ξεχείλωσε στην Ελλάδα με το άστο δεν πειράζει»

Η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μίλησε για την στοχοποίησή της από μερίδα φοιτητών, οι οποίοι, όπως τόνισε, «δεν γνωρίζουν καν που είναι η αίθουσες διδασκαλίας».

Να θυμίσουμε πως φοιτητές-μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» επιτέθηκαν με ακραίες συμπεριφορές εκφοβισμού στην καθηγήτρια εξαιτίας μίας αναδημοσίευσης που έκανε στο facebook σε ανάρτηση που ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μία εθνική τραγωδία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crhquap7w375)

Μάλιστα, η κα Νικολαΐδου υπογράμμισε πως θα πρέπει να συμβεί κάτι δραστικό στα Πανεπιστήμιο για να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση, σημειώνοντας πως «η κάρτα εισόδου των φοιτητών είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει» αλλά και ο νόμος «που λέει ότι έχεις άλλα δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των ετών σπουδών σου για να πάρεις πτυχίο και δεν μπορείς να είσαι αιώνιος φοιτητής».

Ως προς ομάδα που την στοχοποίησε, διευκρίνισε ότι δεν έχει την θεσμική δυνατότητα να ζητήσει την τιμωρία τους, ενώ παραδέχθηκε ότι φοβάται για την ασφάλειά της.

Κλείνοντας, επεσήμανε για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια: «Το αφήσαμε και ξεχείλωσε στην Ελλάδα με το άστο δεν πειράζει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ