Κοσμος

Χριστοδουλίδης: «Ύψιστη προτεραιότητα η επανένωση της πατρίδας μας»

Στην Αθήνα η πρώτη επίσκεψη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης
© ΑΠΕ -ΜΠΕ / ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Εκλογές στην Κύπρο: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στις πρώτες του δηλώσεις - Η αποκάλυψη για το πρώτο ταξίδι του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και το βράδυ της Κυριακής (12.2), λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, έκανε τις πρώτες τους δηλώσεις, προσπαθώντας να δώσει το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ύψιστη προτεραιότητα για εκείνον αποτελεί «η επανένωση της πατρίδας μας», ενώ είπε ότι το πρώτο του ταξίδι θα είναι στην Αθήνα.

«Πήρα αρκετά μηνύματα από τ/κ συμπατριώτες μας. Είχα την ευκαιρία να μεταφέρω την πεποίθησή μου ότι η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό δεν μπορεί να αποτελεί λύση. Η επανένωση της πατρίδας μας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα. Η πρώτη μου επίσκεψη θα είναι στην Αθήνα», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε: «Όλοι εσείς ήσασταν από την αρχή οι πρωταγωνιστές. Αποδείξατε ότι ο καλύτερος μηχανισμός είναι ο Κυπριακό λαός. Από αύριο ξεκινώ τις συναντήσεις σε σχέση με τον καθορισμό του Υπουργικού Συμβουλίου. Θα ζητήσω να δω τους αρχηγούς των κομμάτων για να τους ενημερώσω για τις σκέψεις, τους προβληματισμούς μου και να ανταλλάξω απόψεις».

Σε ερώτηση για το πόσες γυναίκες θα περιλαμβάνει το Υπουργικό και αν σε αυτό θα διοριστούν άτομα που είχαν θέση προηγουμένως ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε: «Έχω πει, σε σχέση με τη συμμετοχή των γυναικών για 50-50 και αυτά που έχουμε υποσχεθεί θα τα κάνουμε πράξη. Σε σχέση με το δεύτερο ερώτημα, οιι σχεδιασμοί μας αφορούν νέα άτομα. Σε σχέση με το αν επικοινώνησε με τον τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ανέφερε: «Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει επικοινωνίες με τ/κ συμπατριώτες μας. Ξεκάθαρο μήνυμα να εργαστούμε μαζί τους για να σπάσει το αδιέξοδο. Η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να αποτελεί λύση του Κυπριακού».

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Ο καλύτερος μηχανισμός είναι ο κυπριακός λαός»

Νωρίτερα σήμερα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, συγχαίροντάς τον για την εκλογή του. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκείνος που τον κάλεσε να κάνει το πρώτο του επίσημο ταξίδι στην Αθήνα, πρόταση που ο κ. Χριστοδουλίδης αποδέχθηκε. 

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY