- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βελτιωμένη κατά 16 θέσεις η κατάταξη της Ελλάδας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς
Συγκαταλέγεται στο 30% των χωρών με τα καλύτερα αποτελέσματα παγκοσμίως
Ελλάδα: Βελτιωμένη κατά 16 θέσεις στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς
Άνοδο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σημείωσε η Ελλάδα στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI), σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, η Ελλάδα το 2022 βελτίωσε την κατάταξή της κατά 16 θέσεις (από 67η σε 51η) σε σχέση με το 2018.
Ο Δείκτης Αντίληψης Διαφθοράς (CPI) της Διεθνούς Διαφάνειας αποτυπώνει το επίπεδο αντίληψης της διαφθοράς σε 180 χώρες του κόσμου, χρησιμοποιώντας μια κλίμακα αξιολόγησης από 0-100, με το 0 αντιστοιχεί σε χώρες όπου υπάρχει υψηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς και το 100 στις χώρες με χαμηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς.
Η χώρα μας βελτίωσε τη βαθμολογία της κατά 7 μονάδες (από 45 σε 52), σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας. Η Ελλάδα πλέον συγκαταλέγεται στο 30% των χωρών με τα καλύτερα αποτελέσματα παγκοσμίως, ξεπερνώντας σημαντικά τον μέσο όρο των 180 χωρών (43/100).
Σε σχετική ανακοίνωσή της η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αναφέρει ότι η ίδια συμβάλλει στα αποτελέσματα αυτά «με το πολυσχιδές ελεγκτικό έργο της, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025, την εφαρμογή κρίσιμων μεταρρυθμίσεων στα πεδία: του Εσωτερικού Ελέγχου, της ρύθμισης Δραστηριοτήτων Επιρροής (lobbying), της Πολιτικής Δώρου, της Σύγκρουσης Συμφερόντων και της προστασίας προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις (whistleblowers), καθώς και με την εισαγωγή καινοτομιών όπως, ο θεσμός του Συμβούλου Ακεραιότητας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.