Κοσμος

Γιατί ο Ιρανός πρέσβης δεν έδωσε το χέρι του στην βασίλισσα Λετίθια (βίντεο)

Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βασιλιάς Φίλιππος και Η Βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας στην κηδεία του Κωνστνατίνου Β΄
Ο Βασιλιάς Φίλιππος και Η Βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας στην εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη ©2023 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισπανία: Ο Ιρανός πρέσβης δεν έδωσε το χέρι του στην βασίλισσα Λετίθια

Θέμα συζήτησης έγινε στην Ισπανία το γεγονός ότι ο πρέσβης του Ιράν στη χώρα δεν έδωσε το χέρι του στη βασίλισσα Λετίθια. Μάλιστα το βίντεο από την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο.

Ο πρέσβης φαίνεται να κάνει χειραψία με τον βασιλιά Φελίπε, όταν όμως φτάνει η ώρα της βασίλισσας Λετίθια, αρκείται σε έναν χαιρετισμό, βάζοντας το χέρι του στο στήθος.  

Όπως αναφέρει η «El Pais» μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 και την επικράτηση του θεοκρατικού καθεστώτος στο Ιράν, οι Ιρανοί δεν επιτρέπεται να κάνουν χειραψία δημόσια με οποιαδήποτε γυναίκα.

Στην εκδήλωση στην οποία έδωσαν το «παρών» 126 διπλώματες ήταν απόντες, επίσης, οι πρέσβεις της Ρωσίας και της Βενεζουέλας παρά το γεγονός ότι βρίσκονται εδώ και καιρό στη Μαδρίτη δεν έχουν επιδώσει τα διαπιστευτήριά τους στον βασιλιά της Ισπανίας, προϋπόθεση που είναι απαραίτητη για να θεωρείται και επίσημα ότι εκπροσωπούν τις χώρες τους στην Ισπανία. Απών ήταν, ακόμα, ο πρέσβης της Νικαράγουα, χώρα η οποία έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις με την Ισπανία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ