- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Kάθειρξη 22 ετών για γυναίκα που απείλησε να σκοτώσει με ρηκίνη τον Τραμπ
Tον αποκαλούσε «αποκρουστικό, τυραννικό παλιάτσο»
Σε κάθειρξη 22 ετών θα καταδικαστεί μια Γαλλοκαναδή που απείλησε να σκοτώσει με ρηκίνη τον Ντόναλντ Τραμπ όταν ήταν ακόμη πρόεδρος
Μια Γαλλοκαναδή δήλωσε ένοχη σήμερα, παραδεχόμενη ότι έστειλε πριν από τρία χρόνια στον Λευκό Οίκο μια επιστολή που περιείχε δηλητήριο, στοχεύοντας τον Ντόναλντ Τραμπ, που τότε ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Η 55χρονη Πασκάλ Φεριέρ θα καταδικαστεί σε κάθειρξη περίπου 22 ετών, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ουάσινγκτον.
Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι παρασκεύασε μόνη της ρηκίνη, μια δηλητηριώδη, δυνητικά θανατηφόρα ουσία, στο σπίτι της στο Κεμπέκ. Κατόπιν την έβαλε σε ένα γράμμα που απευθυνόταν στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ έστειλε και απειλητικά γράμματα και σε οκτώ αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους από το Τέξας.
Η ποινή για τη «παραβίαση του νόμου περί βιολογικών όπλων» θα ανακοινωθεί επισήμως στις 26 Απριλίου και θα ανέρχεται σε 262 μήνες φυλάκισης, εφόσον το δικαστήριο αποδεχθεί τη συμφωνία της με τις εισαγγελικές αρχές, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα Μάθιου Γκρέιβς. «Δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία στη χώρα μας. Ελπίζουμε ότι με αυτόν τον επίλογο θα δοθεί μια προειδοποίηση σε εκείνους που θα προσπαθούσαν να στείλουν τοξικές ουσίες και απειλές μέσω ταχυδρομείου», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επιστολή που απευθυνόταν στον Λευκό Οίκο τον αποκαλούσε «αποκρουστικό, τυραννικό παλιάτσο». «Παρατήστε τα, μην κατεβείτε σε αυτές τις εκλογές» (σ.σ. τις προεδρικές του 2020), προέτρεπε τον Ρεπουμπλικάνο η Φεριέρ, προσθέτοντας ότι του έχει στείλει «ένα σπέσιαλ δώρο», δηλαδή το δηλητήριο, για να τον «βοηθήσει να αποφασίσει».
Η γυναίκα απείλησε επίσης οκτώ αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους από το Τέξας, τους οποίους θεωρούσε υπεύθυνους για τη φυλάκισή της, για περίπου δύο μήνες το 2019, με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής. Αφού ταχυδρόμησε τις επιστολές στον Καναδά, πήγε με αυτοκίνητο στις ΗΠΑ αλλά συνελήφθη από συνοριοφύλακες όταν στην κατοχή της βρέθηκαν ένα γεμάτο όπλο και πολλά πυρομαχικά. Τέθηκε υπό κράτηση και παρέμεινε προφυλακισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο σε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737
Τα σφάλματα, τα τέλματα, οι πλάνες της λογικής και η απουσία στρατηγικής εξόδου
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια
Το ξενοδοχείο δηλώνει συμμόρφωση με τη Μυστική Υπηρεσία - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
Tι απάντησε η ίδια για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Ποια είναι τα αδέλφια που τώρα προσφεύγουν εναντίον του βασιλιά της ποπ
Η Επιτροπή ζητά πολιτική συμφωνία για αλλαγές και όχι τεχνική απόφαση στο NextGenerationEU
Μετά από εισβολή ενόπλων - Σε εξέλιξη έρευνες σε δασώδεις περιοχές
Η Εθνική Συσπείρωση ζητά ισχυρό στρατό με εθνικό έλεγχο και περιορισμό της ΕΕ
Έντονη αντίδραση της Πρώτης Κυρίας
«Δεν θα ξάπλωνα με το νέο μου σμόκιν στο πάτωμα» - Η απίθανη εξήγηση του καλεσμένου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.