- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τζο Μπάιντεν: Η νέα γκάφα - Τραγούδησε το «Happy Birthday» και ξέχασε το όνομα της εορτάζουσας (βίντεο)
Η στιγμή που προκάλεσε αμηχανία στο κοινό
Ο Τζο Μπάιντεν και το τραγούδι «Happy Birthday» - Η στιγμή που ξέχασε το όνομα της νύφης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
«Τροφή» για σκέψη στο ερώτημα «Κάτι τρέχει με τον Τζο Μπάιντεν» έδωσε για μια ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Τα σχόλια για την πνευματική κατάσταση του Μπάιντεν είχαν ξεκινήσει επί προεκλογικής περιόδου, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σταματούσε να επαναλαμβάνει ότι «ο Τζο είναι γέρος» και «δεν είναι καλά» στην προσπάθειά του να πείσει (χωρίς επιτυχία) το εκλογικό σώμα να μην τον ψηφίσει στις αμερικανικές εκλογές το 2020.
Αυτήν τη φορά ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε να τραγουδήσει το «Happy Birthday» στη νύφη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, μόνο που… ξέχασε το όνομα, όπως φαίνεται και στο βίντεο από την Ατλάντα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Ο 80χρονος Μπάιντεν εμφανίζεται στο βήμα της εκκλησίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του ανθρώπου που είπε την ιστορική φράση «I have a dream» και έγινε σύμβολο του αγώνα για τον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων και για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Μάρτιν γιορτάζουμε σήμερα την κληρονομιά του αγαπημένου πατέρα σου(...) Αλλά συγχαρητήρια σήμερα και στη γυναίκα σου που νομίζω έχει τα γενέθλιά της; Κοίτα η σύζυγός μου έχει έναν κανόνα στην οικογένειά μας: Όταν κάποιος έχει γενέθλια, του τραγουδάμε το Happy Birthday. Είστε έτοιμοι;» είπε αρχικά ο Τζο Μπάιντεν.
Η στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν λέει το «Happy Birthday» και ξεχνά το όνομα της νύφης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Καθώς ξεκίνησε να τραγουδά ο Αμερικανός πρόεδρος, φαίνεται να εστιάζει στο autocue που είχε μπροστά του, προκειμένου να βρει το όνομα της γυναίκας, με αποτέλεσμα τελικά να ψελλίσει «Happy birthday, αγαπημένη Valz-dvit».
Στο κοινό επικράτησε αμηχανία, με τον Τζο Μπάιντεν να επιχειρεί να τα «μπαλώσει». Απευθυνόμενος στη 49χρονη Άντρεα Γουότερς Κινγκ, στην οποία αφιέρωσε το «Happy Birthday», είπε: «Είναι δύσκολο να γίνεσαι 30. Αλλά πρέπει να το αντέξεις».
Joe Biden just sang Happy Birthday to MLK III's wife and straight up forgot her name lmfao😂 pic.twitter.com/W2shdTROVl
— Greg Price (@greg_price11) January 16, 2023
Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος Αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ένοικος του Λευκού Οίκου είχε αφήσει τους πάντες άφωνους, όταν ρωτούσε σε ομιλία του «Πού είσαι Τζάκι (Γουαλόρσκι);», τη στιγμή που η συγκεκριμένη γυναίκα, πρώην βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στις αρχές Αυγούστου. Τον ίδιο μήνα είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο με τον Τζο Μπάιντεν να παραπατάει στη σκηνή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.