Κοσμος

O Τζο Μπάιντεν παραπατάει ξανά στη σκηνή - Τα σχόλια των Ρεπουμπλικανών (βίντεο)

Νέες ανησυχίες εκφράζονται για την κατάσταση της υγείας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα στιγμή αμηχανίας για τον Τζο Μπάιντεν: Μετά το τέλος της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εμφανίστηκε χαμένος τη στιγμή της καθόδου του από τη σκηνή.
Η αμήχανη στιγμή του Τζο Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη © screen shot

Νέα στιγμή αμηχανίας για τον Τζο Μπάιντεν: Μετά το τέλος της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εμφανίζεται χαμένος τη στιγμή της καθόδου του από τη σκηνή.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε μια ακόμα δημόσια αμήχανη στιγμή το βράδυ της Τετάρτης (21/9), όταν φάνηκε να πελαγοδρομεί στο τέλος ομιλίας του στη Νέα Υόρκη και ενώ κατέβαινε από τη σκηνή.

Λίγο μετά τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου, ο 79χρονος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίστηκε να αποχωρεί από το πόντιουμ της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πριν σταματήσει απότομα και κοιτάξει γύρω του με μια έκφραση σύγχυσης στο πρόσωπό του.

Έπειτα φάνηκε να ρωτάει τους ανθρώπους πώς να κατέβει από τη σκηνή και να κάνει μερικά μικρά βήματα σαν να τρεκλίζει.

Στη συνέχεια ένας άνδρας που ανέβηκε στο βήμα είπε: «Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ», καθώς ο Μπάιντεν περιπλανιόταν στη σκηνή. Αυτό φαίνεται ότι προκάλεσε περαιτέρω σύγχυση στον αμερικανό πρόεδρο που σιγά-σιγά έφυγε από τη σκηνή, σταματώντας κάθε λίγα βήματα για να κοιτάξει τον ομιλητή, όπως μεταδίδει η Daily Mail. Η κάμερα κατέγραψε το περιστατικό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πολιτικοί αντίπαλοι των Δημοκρατικών έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το περιστατικό με αναρτήσεις στα social media.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, χαρακτήρισε τη σκηνή «τρομακτική», σε ανάρτησή του στο Twitter, με τον σύμβουλο επικοινωνίας του, Στιβ Γκεστ, να προσθέτει στο δικό του tweet: «Ο Τζο Μπάιντεν είναι εντελώς χαμένος στη σκηνή. Τρομακτικό και λυπηρό».

Το βίντεο της αμήχανης στιγμή του Τζο Μπάιντεν προκάλεσε και τη χλεύη του επιδραστικού στο συντηρητικό κοινό της Αμερικής δημοσιογράφου, Κλέι Τράβις. «Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει. Δεν μπορεί καν να ανέβει και να κατέβει από τη σκηνή», ήταν το δικό του σχόλιο.  

Τα στιγμιότυπα φυσικά δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα και από το δίκτυο Fox News.

Biden gets lost on stage, literally

Το βίντεο με τα άβολα βήματα του προέδρου των ΗΠΑ έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως άλλο ένα παράδειγμα αμφιβολίας σχετικά με τη σωματική και πνευματική του επάρκεια για την προεδρία της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ