- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Qatargate: Νέα παραδοχή δωροληψίας από ευρωβουλευτή
Μετά την Μαρί Αρενά, και ο Μαρκ Ταραμπέλα
Qatargate: Μετά την Αρενά, και ο Ταραμπέλα παραδέχεται ότι δεν δήλωσε πληρωμένο ταξίδι στο Κατάρ
Ο Βέλγος ευρωβουλευτής ο οποίος εμπλέκεται στο Qatargate Μαρκ Ταραμπέλα δεν δήλωσε πληρωμένο ταξίδι του στο Κατάρ, παραδέχθηκε σήμερα ο δικηγόρος του, ενώ λίγες ημέρες πριν η συνάδελφός του, Μαρί Αρενά, είχε παραδεχθεί αντίστοιχη δική της παράλειψη.
Οι βελγικές δικαστικές Αρχές έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας του Μαρκ Ταραμπέλα, στην κατοικία του οποίου έχουν γίνει αστυνομικές έρευνες.
Ο ίδιος ο Βέλγος ευρωβουλευτής αρνείται κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο, αλλά παραδέχεται ότι έκανε τον Φεβρουάριο του 2020 ταξίδι στο Κατάρ με τα έξοδα πληρωμένα χωρίς να το δηλώσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως όφειλε.
«Προσκλήθηκε […] για ένα συνέδριο. Πλήρωσε η διοργάνωση», δήλωσε στο δίκτυο RTL ο δικηγόρος του, Μαξίμ Τέλερ.
«Θα διευθετήσει τα πράγματα […] Δεν υπάρχει τίποτε παράνομο στο να κάνει κανείς ένα ταξίδι πληρωμένο από μία οργάνωση», επέμεινε ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι ο βουλευτής «πήγε να δει την κατασκευή των σταδίων και ζήτησε να συναντηθεί με εργάτες».
Ο Μαρκ Ταραμπέλα είχε επαινέσει τον Νοέμβριο από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη «θετική εξέλιξη των δικαιωμάτων στο Κατάρ – στο όνομα της realpolitik και σε ένα πλαίσιο ενθάρρυνσης», είπε ο δικηγόρος του.
Ο Μαξίμ Τέλερ προσπάθησε επίσης να εξηγήσει την «φιλία» του πελάτη του με τον Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι: «Δεν είναι ένας τυχαίος Ιταλός σε τρατορία (σ.σ. ο Παντσέρι). Εξελέγη τρεις φορές ευρωβουλευτής – πρόκειται για κάποιον πολύ αξιοσέβαστο. Είναι πιθανό εκείνος να συμβούλεψε (σ.σ. τον Μαρκ Ταραμπέλα) να πει αυτό το πράγμα (σ.σ. υπέρ του Κατάρ), χωρίς αυτός (σ.σ. ο Ταραμπέλα) να μπορεί να φανταστεί ότι ο Ιταλός θα εξαργύρωνε την φιλία τους.»
Την Τετάρτη, η Βελγίδα ευρωβουλευτής Μαρί Αρενά είχε επίσης παραδεχθεί ότι παρέλειψε να δηλώσει μια αποστολή στο Κατάρ τον Μάιο του 2022, που πληρώθηκε από τη Ντόχα, και επέρριψε την ευθύνη στην γραμματεία της κάνοντας λόγο για «ένα έγγραφο αρκετά πολύπλοκο να συμπληρωθεί».
Η Μαρί Αρενά παραιτήθηκε από την προεδρία της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πόστο που κατείχε προηγουμένως ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.