- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Qatargate: Νέα παραδοχή δωροληψίας από ευρωβουλευτή
Μετά την Μαρί Αρενά, και ο Μαρκ Ταραμπέλα
Qatargate: Μετά την Αρενά, και ο Ταραμπέλα παραδέχεται ότι δεν δήλωσε πληρωμένο ταξίδι στο Κατάρ
Ο Βέλγος ευρωβουλευτής ο οποίος εμπλέκεται στο Qatargate Μαρκ Ταραμπέλα δεν δήλωσε πληρωμένο ταξίδι του στο Κατάρ, παραδέχθηκε σήμερα ο δικηγόρος του, ενώ λίγες ημέρες πριν η συνάδελφός του, Μαρί Αρενά, είχε παραδεχθεί αντίστοιχη δική της παράλειψη.
Οι βελγικές δικαστικές Αρχές έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας του Μαρκ Ταραμπέλα, στην κατοικία του οποίου έχουν γίνει αστυνομικές έρευνες.
Ο ίδιος ο Βέλγος ευρωβουλευτής αρνείται κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο, αλλά παραδέχεται ότι έκανε τον Φεβρουάριο του 2020 ταξίδι στο Κατάρ με τα έξοδα πληρωμένα χωρίς να το δηλώσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως όφειλε.
«Προσκλήθηκε […] για ένα συνέδριο. Πλήρωσε η διοργάνωση», δήλωσε στο δίκτυο RTL ο δικηγόρος του, Μαξίμ Τέλερ.
«Θα διευθετήσει τα πράγματα […] Δεν υπάρχει τίποτε παράνομο στο να κάνει κανείς ένα ταξίδι πληρωμένο από μία οργάνωση», επέμεινε ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι ο βουλευτής «πήγε να δει την κατασκευή των σταδίων και ζήτησε να συναντηθεί με εργάτες».
Ο Μαρκ Ταραμπέλα είχε επαινέσει τον Νοέμβριο από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη «θετική εξέλιξη των δικαιωμάτων στο Κατάρ – στο όνομα της realpolitik και σε ένα πλαίσιο ενθάρρυνσης», είπε ο δικηγόρος του.
Ο Μαξίμ Τέλερ προσπάθησε επίσης να εξηγήσει την «φιλία» του πελάτη του με τον Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι: «Δεν είναι ένας τυχαίος Ιταλός σε τρατορία (σ.σ. ο Παντσέρι). Εξελέγη τρεις φορές ευρωβουλευτής – πρόκειται για κάποιον πολύ αξιοσέβαστο. Είναι πιθανό εκείνος να συμβούλεψε (σ.σ. τον Μαρκ Ταραμπέλα) να πει αυτό το πράγμα (σ.σ. υπέρ του Κατάρ), χωρίς αυτός (σ.σ. ο Ταραμπέλα) να μπορεί να φανταστεί ότι ο Ιταλός θα εξαργύρωνε την φιλία τους.»
Την Τετάρτη, η Βελγίδα ευρωβουλευτής Μαρί Αρενά είχε επίσης παραδεχθεί ότι παρέλειψε να δηλώσει μια αποστολή στο Κατάρ τον Μάιο του 2022, που πληρώθηκε από τη Ντόχα, και επέρριψε την ευθύνη στην γραμματεία της κάνοντας λόγο για «ένα έγγραφο αρκετά πολύπλοκο να συμπληρωθεί».
Η Μαρί Αρενά παραιτήθηκε από την προεδρία της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πόστο που κατείχε προηγουμένως ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είναι σχεδόν αδύνατον να ετοιμαστεί νωρίτερα», δήλωσαν αξιωματούχοι
Τζιτζικώστας: Αύξηση ασφαλίστρων και 1.800 ακυρώσεις πτήσεων ημερησίως λόγω της κρίσης
Πρεμιέρα την 1η Απριλίου στις πλατφόρμες Disney+ και Hulu
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ
Για μία ακόμα φορά ο αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε συμμάχους και αντιπάλους. Βρίσκονται σε βέρτιγκο για το πώς θα αντιδράσουν.
Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις
Τι ζητά η πλειοψηφία των Ιρανών, ο ρόλος της σιιτικής ούμμα και της Ρωσίας, και ποια είναι τα ενδεχόμενα
Βίντεο στα social media δείχνει drone να πλήττεται στον αέρα και να πέφτει φλεγόμενο
Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από αριθμούς
Η σελίδα χρησιμοποιεί μια έντονα ειρωνική και υπερβολικά πατριωτική γλώσσα
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο - Φρεγάτες, F-16 και Patriot μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
Το σκάφος επέστρεφε από άσκηση, μετά από πρόσκληση της Ινδίας
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Συνδέει την ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή της Γαλλίας με αγορές γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού
Το σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή
Η Συνέλευση των Ειδικών πλησιάζει σε απόφαση, ενώ το Ισραήλ προειδοποιεί ότι ο διάδοχος θα είναι στόχος
«Το καθεστώς των μουλάδων είναι τελειωμένο και το ξέρει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο Σάντσεθ μετατρέπει τη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον σε εργαλείο πολιτικής επιβίωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.