- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τρεις συλλήψεις στη Βρετανία για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας - Aνάμεσά τους σύντροφος βουλευτή
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Βρετανία: Τρεις συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας - Ανάμεσά τους ο σύντροφος εν ενεργεία βουλευτή των Εργατικών - Συνδέονται με έρευνα για παρέμβαση
Τρεις άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Βρετανία με την κατηγορία της συνδρομής σε ξένη υπηρεσία πληροφοριών, στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για παραβιάσεις εθνικής ασφάλειας με κινεζική εμπλοκή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Guardian, ανάμεσα στους συλληφθέντες στη Βρετανία βρίσκεται ο σύντροφος εν ενεργεία βουλευτή των Εργατικών, καθώς και ο σύντροφος πρώην βουλευτή του ίδιου κόμματος. Η ταυτότητα του τρίτου δεν έχει διευκρινιστεί.
Οι συλληφθέντες — ηλικίας 39, 43 και 68 ετών — τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λονδίνου πραγματοποίησαν έρευνες σε κατοικίες στο Λονδίνο, στο Ιστ Κίλμπραϊντ της Σκωτίας και στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει «άμεση ή επικείμενη απειλή για το κοινό».
Στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο υπουργός Ασφάλειας Ντάν Τζάρβις επιβεβαίωσε ότι οι συλλήψεις συνδέονται με ξένη παρέμβαση στη βρετανική δημοκρατία, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση αποδεδειγμένης εμπλοκής της Κίνας «θα επιβληθούν αυστηρές συνέπειες». Βρετανοί αξιωματούχοι, πρόσθεσε, έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί επίσημα τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Πεκίνο.
Η υπόθεση έρχεται έναν χρόνο μετά την κατάρρευση δίωξης σε βάρος δύο ανδρών με κοινοβουλευτικές διασυνδέσεις — του Κρίστοφερ Κας και του Κρίστοφερ Μπέρι — που είχαν κατηγορηθεί για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν λόγω αδυναμίας εξασφάλισης κρίσιμων αποδείξεων. Ο Κας εργαζόταν ως ερευνητής για τη Συντηρητική βουλευτή Άλισια Κιρνς, με εξειδίκευση στα κινεζικά ζητήματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες σε προβλήτα - Αυξάνεται η πίεση στον Σάντεθ
Απαξιωτικά μηνύματα για την επεξεργασμένη με ΑΙ φωτογραφία της τραγουδίστριας
Ο γάμος με τη Μέτε-Μάριτ, ο Τζέφρι Έπσταϊν και οι κατηγορίες για τον θεό γιο
Το 2023 είχε δηλώσει ότι τα Γλυπτά θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα «χωρίς όρους»
Στους 472 οι νεκροί, τουλάχιστον 1.400 οι αγνοούμενοι
Υποστηρίζει ότι υπέστη «χημικές επιθέσεις»
Η μεγάλη μείωση των ανθρωποκτονιών στον 20ό και 21ο αιώνα, η σταθερότητα των τελευταίων δεκαετιών και το αίσθημα ανασφάλειας
Ανάμεσά τους τουρίστες από περισσότερες από 30 χώρες - Φόβοι για νέα πλημμύρα
«Το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στις ΗΠΑ»
Οι αρχές δεν έχουν ακόμα συνδέσει επισήμως τις καταγγελίες
Με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία
Η Σεσέι έχει ένα παιδί οκτώ μηνών μαζί του και περιμένει δεύτερο
Ο άνδρας συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή φυλάκισης
«Ήταν ένα γλωσσικό ολίσθημα που διόρθωσα αμέσως», δήλωσε
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η Συρία αφαιρέθηκε από τη λίστα κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.