Κοσμος

Επικίνδυνοι μικροργανισμοί εγκλώβισαν επιβάτες σε κρουαζιερόπλοιο

Γιατί ακυρώθηκε η κρουαζιέρα του Νέου Έτους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστραλία: Επιβάτες κρουαζιερόπλοιου εγκλωβισμένοι λόγω επικίνδυνων μικρο-οργανισμών
© EPA/BARBARA WALTON

Αυστραλία: Η ανάγκη για καθαρισμό του biofoul στο κύτος του ματαίωσε την κρουαζιέρα του Νέου Έτους για το Viking Orion

Οι επιβάτες της πολυτελούς κρουαζιέρας του Νέου Έτους γύρω από την Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα διεθνή ύδατα εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα λόγω της υπερσυγκέντρωσης μικροργανισμών, αλγών, θαλάσσιων οργανισμών και μικροσκοπικών ζώων στο κύτος του κρουαζιερόπλοιου Viking Orion, τα οποία θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα για το οικοσύστημα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, δύτες ανέλαβαν τον καθαρισμό από τη συγκέντρωση του biofoul στο κύτους του Viking Orion, κρουαζιερόπλοιου 930 θέσεων, ενώ παρέμενε αγκυροβολημένο στα διεθνή ύδατα, για την προστασία των υδάτων της Αυστραλίας από εν δυνάμει επικίνδυνους θαλάσσιους οργανισμούς.

Το Viking Orion, που νηολογήθηκε το 2018 και περιλαμβάνει εννέα καταστρώματα, ένα σπα, ένα θέατρο, τεράστιο χώρο αθλημάτων και μία πισίνα, αναχώρησε στις 23 Δεκεμβρίου από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, αλλά δεν έχει πιάσει λιμάνι μετά τον απόπλου από το Γουέλινγκτον στις 26 Δεκεμβρίου.

Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει αγκυροβολημένο ανοικτά της Αδελαΐδας στα διεθνή ύδατα και η εταιρεία βεβαιώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με τους επιβάτες σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης για την ματαιωμένη κρουαζιέρα.

Cruise ship stranded off SA coast due to discovery of algae

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ