- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΟΗΕ: Να ανακαλέσουν οι Ταλιμπάν την απαγόρευση εργασίας γυναικών σε ΜΚΟ
Δύο ημέρες μετά την εντολή
Αφγανιστάν: Η συνάντηση εκπροσώπου του ΟΗΕ με υπηρεσιακό υπουργό των Ταλιμπάν για την απαγόρευση εργασίας των γυναικών σε ΜΚΟ
Ο υπηρεσιακός διευθυντής της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν ζήτησε από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας της διοίκησης των Ταλιμπάν να ανακαλέσει μία απόφαση απαγόρευσης της εργασίας των γυναικών σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (NGOs).
«Εκατομμύρια Αφγανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ η απαγόρευση των περιορισμών είναι σημαντική», ανέφερε σε μία ανακοίνωση της η UNAMA, προσθέτοντας ότι ο υπηρεσιακός διευθυντής της και συντονιστικής ανθρωπιστικών αποστολών, Ραμίζ Αλακμπάροφ, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας, Μοχάμεντ Χανίφ.
Το Υπουργείο του Χανίφ διέταξε το Σάββατο όλες τις τοπικές, αλλά και τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να μην επιτρέψουν στο προσωπικό των γυναικών που απασχολούν να εργαστεί, μέχρι νεοτέρας. Οι εντολές δεν ισχύουν άμεσα για τις υπηρεσίες του ΟΗΕ στη χώρα, αλλά πολλά από τα προγράμματα του διεθνούς οργανισμού υλοποιούνται από μη κυβερνητικές οργανώσεις που επηρεάζονται από την εφαρμογή της απαγόρευσης.
Αφγανιστάν: Κλείνουν ΜΚΟ μετά την απαγόρευση εργασίας γυναικών
Τρεις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τη δραστηριότητά τους στο Αφγανιστάν, μετά την απόφαση των Ταλιμπάν να απαγορεύσουν στις γυναίκες να εργάζονται σε τοπικές και διεθνείς ΜΚΟ.
Στην κοινή ανακοίνωσή τους, η Save the Children, το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η CARE International ανέφεραν σήμερα το απόγευμα ότι σταματούν τη δράση τους στο Αφγανιστάν εν αναμονή «διευκρινίσεων» σχετικά με την απόφαση που έλαβαν οι Ταλιμπάν. «Αναστέλλουμε τα προγράμματά μας, ζητώντας άνδρες και γυναίκες να μπορούν να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο την παροχή βοήθειας ώστε να σώσουμε ζωές στο Αφγανιστάν», εξήγησαν.
Λίγο νωρίτερα, η διεθνής οργάνωση αρωγής AfghanAid ανακοίνωσε επίσης ότι διακόπτει τη δραστηριότητά της και είναι σε διαβουλεύσεις με άλλες ΜΚΟ. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες οργανώσεις, πάνω από το 50% των 38 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια για να βγάλει τον σκληρό χειμώνα.
Δεκάδες οργανώσεις δραστηριοποιούνται σε απομονωμένες περιοχές του Αφγανιστάν και πολλοί από τους εργαζομένους τους είναι γυναίκες. «Είμαστε 15 άτομα στην οικογένειά μου και εγώ είμαι το μοναδικό στήριγμα, αν χάσω τη δουλειά μου η οικογένειά μου θα πεθάνει από την πείνα», είπε μια 24χρονη που εργάζεται σε μια ΜΚΟ στην Καμπούλ. «Ενώ εσείς (σ.σ. στη Δύση) γιορτάζετε την Πρωτοχρονιά, το Αφγανιστάν μετατράπηκε σε κόλαση για τις γυναίκες», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.