- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρίσι: Γνωστός στις αρχές ο 69χρονος δράστης - Και οι τρεις νεκροί ήταν μέλη της κουρδικής κοινότητας
Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση
Παρίσι: Γνωστός στις Αρχές ο δράστης της ένοπλης επίθεσης - Τρεις άνθρωποι κουρδικής καταγωγής νεκροί
Ένοπλος, γαλλικής υπηκοότητας άνοιξε πυρ στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο Ahmet Kaya και σε γειτονικό κουρδικό καφέ στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τρεις προτού συλληφθεί τελικά από την αστυνομία.
Και οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο Παρίσι ήταν μέλη της τοπικής κουρδικής κοινότητας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο δικηγόρος του κουρδικού κέντρου όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, Νταβίντ Αντίτς.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην οδό Ανγκιέμ, στο ύψος του κουρδικού πολιτιστικού κέντρου, σε μια εμπορική περιοχή που αποτελεί κέντρο της ζωής της κουρδικής κοινότητας στην γαλλική πρωτεύουσα.
Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για «φόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και διακεκριμένη βία» και οι έρευνες έχουν προς το παρόν ανατεθεί στην 2η διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας. «Στόχος ήταν Κούρδοι», δήλωσε ο Ζουάν-Γκολάν Ελιμπέρ, καλλιτέχνης που εργάζεται στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο.
Ο 69χρονος δράστης είναι γαλλικής υπηκοότητας, συνταξιούχος μηχανοδηγός και είναι γνωστός για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας το 2016 και τον Δεκέμβριο 2021, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Η περυσινή επίθεση έγινε κατά καταυλισμού μεταναστών, μετέδωσε το BFM TV.
Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση.
«Η επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της κουρδικής κοινότητας της οδού Ανγκιέν, καθώς και στο απέναντι εστιατόριο και σε κομμωτήριο», δήλωσε στο σημείο της επίθεσης η δήμαρχος του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας Αλεξάντρα Κορντεμπάρ. «Ο δράστης έχει τραυματισθεί, όχι πολύ σοβαρά, και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έγραψε στο Twitter ότι επιστρέφει στο Παρίσι από την βόρεια Γαλλία όπου βρισκόταν.
Παρούσα την ώρα της επίθεσης, η Σέλμα Ακάγια, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια κουρδικής καταγωγής δήλωσε στο AFP ότι υπάρχουν «έξι τραυματίες», ανάμεσά τους και «ένας διάσημος κούρδος τραγουδιστής». Σύμφωνα με την ίδια, ο δράστης πυροβόλησε προς ένα κομμωτήριο.
«Είδαμε έναν ηλικιωμένο λευκό κύριο να γυρίζει και να πυροβολεί στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, μετά πήγε στο διπλανό κομμωτήριο. Κρυφτήκαμε στο εστιατόριο μαζί με το προσωπικό», δήλωσε ο ιδιοκτήτης παρακείμενου εστιατορίου.
Ένταση στον τόπο της επίθεσης
Στον τόπο της επίθεσης, που είναι αποκλεισμένος από τις αστυνομικές δυνάμεις, μέλη του πολιτιστικού κέντρου Ahmet Kaya φώναζαν προς την αστυνομία: «αρχίζει πάλι, δεν μας προστατεύετε, μας σκοτώνουν».
Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ένα πλήθος Κούρδων διαδηλωτών κοντά σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο κέντρο του Παρισιού, μπροστά στο οποίο ένας άνδρας σκότωσε τρεις ανθρώπους σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν το πλήθος έπεσε πάνω σε έναν κλοιό δυνάμεων ασφαλείας που προστάτευαν τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος έφτασε στο σημείο.
Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα σε διαδηλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους πέταξαν αντικείμενα προς την κατεύθυνση τους, έκαψαν κάδους σκουπιδιών και έστησαν οδοφράγματα.
Οι συγκρούσεις μαίνονταν μέχρι πριν από λίγη ώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, η Κοπεγχάγη ήταν έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
Δραματική άνοδος τιμών στην ενέργεια
Οι πολίτες των μεγάλων κρατών της Δύσης εμπιστεύονται περισσότερο μια δικτατορία από τη γη των ελεύθερων και τη χώρα των γενναίων. Κι αυτό είναι έργο του 47ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο πύραυλος είχε κατεύθυνση την πόλη Γιανμπού
Εξοντώθηκε επικίνδυνος βαρόνος ναρκωτικών της συμμορίας Comando Vermelho
Οι αντιφάσεις μιας πλατφόρμας που διχάζει
Κατασκοπεία, σύσταση συμμοριών, υπεργολαβία τρομοκρατίας και οι προειδοποιήσεις του Εμμανουέλ Ραζαβί
Σοβαρό κενό ασφαλείας στην αεράμυνα των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.