- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι Ισπανοί ενόψει απεργιών στα αεροδρόμια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Για μισθολογικούς λόγους
Ισπανία: Εργαζόμενοι σε ισπανικά αεροδρόμια σχεδιάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων - Μισθολογικοί οι λόγοι της διαμάχης
Οι εργαζόμενοι στην εταιρία διαχείρισης ισπανικών αεροδρομίων Aena σχεδιάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο CCOO, καθώς εξαπλώνονται στην Ευρώπη οι μισθολογικές διαμάχες.
Άλλα ισπανικά συνδικάτα, όπως το UGT και το USO, δήλωσαν ότι τα μέλη τους δεν θα απεργήσουν και εκπρόσωπος της Aena δήλωσε ότι η ελεγχόμενη από την κυβέρνηση εταιρία θα συνεχίζει να διαπραγματεύεται με το CCOO και θα επιδιώξει να πετύχει συμφωνία με το συνδικάτο έως τις 22 Δεκεμβρίου.
Οι εργαζόμενοι προσκείμενοι στην CCOO σχεδιάζουν να απεργήσουν στις 22, 23, 30 και 31 Δεκεμβρίου καθώς και 5 και 6 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το συνδικάτο, ζητώντας η Aena να επαναφέρει το μπόνους που ανέστειλε κατά την πανδημία της COVID-19.
«Κατά τα έτη της πανδημίας, και σε μια σημαντική κίνηση υπευθυνότητας, δεν ζητήσαμε την καταβολή του μπόνους», ανέφερε η CCOO σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Aena η κίνηση δεν έχει επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα.
Οι αυξανόμενες τιμές καταναλωτή οδήγησαν τα συνδικάτα στην Ισπανία να πιέσουν κάποιες φορές τους απρόθυμους εργοδότες να καταβάλουν αυξήσεις. Περίπου 1.000 υπάλληλοι καταστημάτων της Inditex απέργησαν την Black Friday και σχεδιάζουν και πάλι κινητοποιήσεις στις 23 Δεκεμβρίου και τις 7 Ιανουαρίου.
Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία, οι ταξιδιώτες αεροπορικών εταιριών στην Ισπανία σε γενικές γραμμές γλίτωσαν το χάος που προκλήθηκε στα αεροδρόμια το περασμένο καλοκαίρι, καθώς το πρόγραμμα αναστολής εργασίας της Aena της επέτρεψε να διατηρήσει τους περισσότερους από τους εργαζομένους της και να μην χρειαστεί να βρει νέους υπαλλήλους.
Το προσωπικό της Ryanair και της Iberia, που ανήκει στην IAG, πραγματοποίησε απεργία τους προηγούμενους μήνες αλλά οι κανόνες περί προσωπικού ασφαλείας στην Ισπανία περιόρισαν τα προβλήματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.