Κοσμος

Πρίγκιπας Χάρι: Το Παλάτι δεν κατάλαβε τον κίνδυνο ρατσιστικών επιθέσεων στη Μέγκαν

Όσα αποκαλύπτουν στο ντοκιμαντέρ του Netflix

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
© EPA / SASCHA STEINBACH

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Το ντοκιμαντέρ στο Netflix, οι κίνδυνοι για το ζευγάρι και η στάση του Παλατιού

Το ντοκιμαντέρ για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ προβάλλεται ήδη από το Netflix. Σε αυτό, ο Χάρι υποστηρίζει ότι η βασιλική οικογένεια δεν κατάλαβε πως η μελλοντική σύζυγός του χρειαζόταν προστασία από ρατσιστικές επιθέσεις, ενώ την ίδια ώρα αναφέρει ότι τα μέσα ενημέρωσης «μας καταστρέφουν».

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ Harry & Meghan, ο πρίγκιπας υποστήριξε: «Η κατεύθυνση από το παλάτι ήταν: μην πεις τίποτα. Αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι είναι ότι, όσον αφορά πολλά μέλη της οικογένειας, όλα όσα περνούσε, τα είχαν περάσει και αυτά. Μερικά από τα μέλη της οικογένειας έλεγαν: Η γυναίκα μου έπρεπε να το περάσει, οπότε γιατί να αντιμετωπίζεται διαφορετικά η κοπέλα σου; Γιατί πρέπει να λάβετε ειδική φροντίδα; Γιατί να προστατεύεται;»

Harry & Meghan: Prince takes aim at family in Netflix docuseries

Μέγκαν Μαρκλ: «Δυστυχώς, όταν υποστηρίξουμε κάτι, μας καταστρέφουν»

Στις πρώτες σκηνές του ντοκιμαντέρ, ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίζεται στο αεροδρόμιο του Χίθροου σε πλάνα που τράβηξε τον εαυτό του τον Μάρτιο του 2020 καθώς ετοιμαζόταν να φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο για τελευταία φορά. Την ίδια ώρα, η Μέγκαν Μαρκλ εμφανίζεται να βιντεοσκοπεί τον εαυτό της στο Βανκούβερ, φορώντας μια πετσέτα στο κεφάλι της και λέγοντας: «Δυστυχώς, όταν υποστηρίξουμε κάτι, μας καταστρέφουν».

Η σειρά με την ανακοίνωση ότι όλες οι συνεντεύξεις ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2022, που είναι ο μήνας πριν από το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Παράλληλα, εμφανίζονται πρωτοσέλιδα εφημερίδων που έγραφαν «fake news» για τη Μέγκαν Μαρκλ. «Οκτώ ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης, έβγαλα μια δήλωση που φώναζα τους ρατσιστικούς τόνους των άρθρων και των τίτλων που γράφτηκαν από τον βρετανικό Τύπο, καθώς και τον καθαρό ρατσισμό από αυτά τα άρθρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει ο πρίγκιπας Χάρι. 

Μιλώντας για την κάλυψη του Τύπου, η μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ, είπε ότι οι παπαράτσι θα τραβούσαν φωτογραφίες από υποβαθμισμένες γειτονιές στο Λος Άντζελες. «Έβγαζαν φωτογραφίες από διάφορα μέρη, ας πούμε, του Skid Row, και έλεγαν ότι εκεί ζούσα εγώ και από εκεί ήταν η Μέγκαν». 

Πρίγκιπας Χάρι: «Είμαι πραγματικά περήφανος για τα παιδιά μου»

Σε άλλο σημείο ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίζεται να λέει: «Ο γιος μου, η κόρη μου, τα παιδιά μου είναι μιγάδες και είμαι πραγματικά περήφανος για αυτό. Αν φέρεις έναν μικρό άνθρωπο σε αυτόν τον κόσμο, θα πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς για να κάνεις τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Αυτό που είναι πιο σημαντικό για εμάς τους δυο είναι να φροντίσουμε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που ίσως έκαναν οι γονείς μας».

Ο πρίγκιπας Χάρι συνεχίζει αναφερόμενος στο λόγο δημιουργίας αυτού του ντοκιμαντέρ. «Γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια. Και τα μέσα ενημέρωσης γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια, γιατί έχουν ασχοληθεί με αυτή» και αναφέρθηκε για τον έλεγχο των ειδήσεων από το Παλάτι. 

Περιγράφοντας την πρώτη της συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, η Μέγκαν Μαρκλ παρομοίασε την τυπικότητα της βασιλικής αυλής με τους μεσαιωνικούς χρόνους, όπου η υπόκλιση ήταν «μεγάλη υπόθεση». 

Harry & Meghan | Official Trailer | Netflix

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ